• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

17.05.2023

11:34

KUZMANOVIĆ ZA INFORMER: Uz malo sreće, Inter će OSVOJITI Ligu šampiona

AP/Photo

Fudbal

KUZMANOVIĆ ZA INFORMER: Uz malo sreće, Inter će OSVOJITI Ligu šampiona

Podeli vest

Kad sve stane u jednu utakmicu, sekund može da odluči pobednika i neka to bude Inter, kaže Kuzmanović.

Finale odlučuju detalji, a nadam se da će ovaj put biti u Interovu korist, kaže za Informer nekadašnji fudbaler "neroazura" Zdravko Kuzmanović. Bivši vezista trenutno boravi u Italiji sa društvom, mada nije prisustvovao revanš meču Intera i Milana (1:0) u polufinalu Lige šampiona. Izabranici Simonea Inzagija izborili su finale i za trofej će se boriti 10. maja u Istanbulu sa boljim  iz dvomeča Sitija i Reala (1:1).

Foto: Tanjug/AP

Prema Kuzmanovićevim rečima, neće mu biti lako, ko god da mu bude rival, ali nada se da će sreća biti na strani milanskog kluba. 

- Uh, navijao sam za Siti da osvoji Lig šampiona, ali sad kad je Inter u finalu, navijam da osvoji Inter. Ko god da mu bude protivnik u Istanbulu, neće mu biti lako, jer i Siti i Real Madrid su malo kvalitetniji od Intera. Međutim, u fudbalu, a posebno na jednu utakmicu to ne mora ništa da znači. Finale je finale i jedan detalj može da odluči, neka bude u Interovu korist - kaže Kuzmanović.  

Poslednji put Inter je bio u finalu elinog takmičenja 2010. godine i tada ga je i osvojio. Dres "crno-plavih" nosio je u to vreme proslavljeni fudbaler, a kasnije trener Crvene zvezde i Sampdorije Dejan Stanković. Trebalo je 13 punih godina da Inter opet dođe na korak od trofeja.

Foto: AP/Photo

Slavlje navijača Intera 2010. godine nakon osvajanja LŠ

- Mnogo toga se promenilo u protekloj deceniji. Uloženo je mnogo para u Inter, dovedena su kvalitetna pojačanja, kupljeni su Lukaku, Lautaro Martinez. Važno je i što je sezonama tu isti trener, Simone Inzagi. Upoznao je dobro ekipu, zna svakom sve dobre i slabe tačke i ume da izvuče najbolje iz tima - smatra Kuzmanović.

Interu Liga šampiona,

a Fiorentini Kup

Fudbaleri Intera bore se i za trofej Kupa Italije, gde će se u finalu sastati sa Fiorentinom 24. maja. Kuzmanović je igrao u oba kluba, ali bi voleo da ovaj trofej završi u Firenci.

- Pa trenutno sam u Firenci, pa neka bude da mi je zbgo toga draža Fiorentina. Šalim se, neka Interu Lige šampiona, a Kup Italije Fiorentini i svima lepo - rekao je kroz osmeh Kuzmanović.

Na početku sezone malo ko je verovao da će Inter stići do završnice takmičenja. Bivšem reprezentativcu Srbije postalo je jasno tek   kod polufinala.

- Trenutno sam sa društvom u Firenci, ali nisam išao do Milana na utakmicu, već sam gledao na tv-u. Srećan sam zbog Intera, vežu me posebne emocije za taj klub., Kad je počela Liga šampiona, nisam se nadao da može da dogura do finala. Međutim, kad je došlo do polufinala, verovao sam da prolaze dalje. Superiorniji su bili u oba meča i zasluženo su u finalu - zaključio je Kuzmanović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija