• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.05.2023

20:00 >> 22:50

GVARDIOLINA DOKTORSKA DISERTACIJA PROTIV REALA! Mančester siti ponizio "kraljevski klub" i zakazao duel s Interom u finalu Lige šampiona!

Tanjug/AP

Fudbal

GVARDIOLINA DOKTORSKA DISERTACIJA PROTIV REALA! Mančester siti ponizio "kraljevski klub" i zakazao duel s Interom u finalu Lige šampiona!

Podeli vest

Fudbaleri Mančester sitija savladali Real Madrid rezultatom 4:0 na domaćem terenu u drugom polufinalnom meču i tako su se plasirali u finale Lige šampiona gde ih očekuje okršaj sa Interom.

Fudbaleri Mančester sitija savladali Real Madrid rezultatom 2:0 na domaćem terenu u  drugom polufinalnom meču i tako su se plasirali u finale Lige šampiona gde ih očekuje okršaj sa Interom.

Od samog starta Mančester siti je krenuo veoma ofanzivno. Pep Gvardiola je izgleda rekao svojim pulenim da očekuje gol u ranoj fazi meča.

Sevale su šanse ispred gola Real Madrida koji se u tim momentima nije mogao ni primaknuti šesnaestercu "građana".

Defanzivac David Alaba i golman Tibo Kurtoa su spasavali svoj tim, ali nije bilo leka za šut Bernanda Silve.

Portugalski reprezentativac je spretno primio loptu u 23. minutu, ušao u šesnaesterac, a zatim je uputio neodbranjiv udurac koji je sve navijače "građana" bacio u trans.

Živnuli su nakon toga igrači Real Madrida, a svakako bi trebalo istaknuti fenomenalan šut Tonija Krosa u 35. minutu kada je pogodio prečku.

Samo dva minuta nakon toga nastala je opšta gužva u šesnaestercu "kraljevskog kluba", to je ponovo sjajno iskoristio Bernando Silva koji je glavom poslao loptu u gol.

Real je dobro započeo drugo poluvreme, počelu su ozbiljne pretnje po gol Sitija, ipak nisu uspele da urode plodom.

Alaba je imao sjajnu priliku da smanji prednost Mančester sitija, ipak vrhovima prstiju je uspeo to da spreči Ederson.

Siti je do 3:0 došao tako što je defanzivac "kraljevskog kluba", Eldar Militao  postigao autogol u 75. minutu.

U sudijskoj nadkonadi, Siti je došao do još jednog gola koji je postigao Hulijan Alvarez u svom prvom dodiru s loptom.

Uspeo je Pep Gvardiola večeras u svom naumu, njegov tim je igrao ofanzivno od prvog minuta, napadali su protivnički gol, došli su do tri gola i tako čekirali karte za Istanbul.

Potpuno zasluženo je Siti došao do finala Lige Šampiona koje će igrati 10. juna protiv Intera na Ataturk stadionu.

Mančester siti - Real Madrid 4:0 (2:0) (Drugo poluvreme u toku)

Golovi: Silva (23,37), Militao (ag 75), Alverez (90+1)

Stadion: Etihad

Sudija: Simon Marčinjak

Mančester siti: Ederson, Voker, Dijas, Akandži, Stouns, Rodri, Silva, De Brujne(Od 84. Foden), Gudnogan(Od 78. Marez), Griliš, Holand (Od 88. Alvarez)

Real Madrid: Kurtoa, Alaba, Kamavinga(Od 80. Čuameni), Militao, Karvahal(Od 80. Lukas), Valverde, Modrić(Od 63. Ridiger), Kros(Od 69. Asensio), Vinisjus, Rodrigo(Od 80. Cebaljos), Benzema

UŽIVO

90+1 - Još jedan pogodak Sitija, Hulijan Alvarez je u prvom dodiru s loptom savladao Kurtou.

 

 

85. minut- Silva je asistirao Fodenu, ali nije se dobro snašao engleski reprezentativac.

82. minut - Još jedna fantastična odbrana Ederson, pokušao je Cebaljos, ali bez uspeha.

75. minut - Sada je jasno Mančester siti ide Istanbulu, nesrećna situacija pred golom Reala, Militao je postigao autogol

 

 

73. minut - PREČKA! Erling Holand je dobio loptu u šesnaestercu šutirao je prema golu, loptu je uspeo da zakači Kurtoa tako da je ona udarila u prečku.

Foto: REUTERS/Carl Recine

65. minut - Odlična kontra Mančester sitija, dobio je loptu De Brujne od Silve, ali uspeo Kamavinga da oduzme loptu.

59. minut - Šalje loptu De Brujne ka Gundoganu. Imao je Nemac odličnu šansu u šesnaestercu, ipak dobro je to neutralisao Karvahal

55. minut - Fernanado Valverde napravio je prekršaj nad Ilkajom Gundoganom

52. minut - Prvi šut u okvir gola fudbalera Reala. Odlično je zahvatio loptu David Alaba, međutim dobro se snašao protivnički golman Ederson.

Foto: REUTERS/Carl Recine

46.minut - Počelo je drugo poluvreme

POLUVREME

45. minut - Nova gužva ispred gola Real Madrida, ponovo je David Alaba spasio mrežu svoje ekipe, ovaj put je šutirao Akandži

43. minut - De Brujne šalje lopu ka Erlingu Holandu, ipak intervenisao je Tiboa Kurtoa

37. minut - Ponovo Bernando Silva daje gol. Mančester siti je duplirao prednost, sjajno se snašao Portugalac u šesnaestercu i glavom je smestio loptu u gol "kraljevskog kluba"

 

 

35. minut - Kakav projektil Tonija Krosa. Malo je falilo da Real Madrid dođe do izjednačenja, ipak lopta je pogodila u prečku.

33. minut - Šalje Rodrigo loptu za Benzemu, ipak istrčao je Ederson i sprečio moguću opasnost po njegov gol.

30. minut - Pokušao je da zapreti Vinsijus, ipak neutralisao je to veoma vešto Stouns.

23. minut - Goooool! Bernando Silva je doveo Siti u vođstvo. Odlično mu je asistirao Kevin de Brujne, što je on iskoristio i šutirao snažno u gol

19. minut - Ponovo je zapretio Holand, zahvatio je loptu glavom, činilo se da će biti gol, ali odbranio je Kurtoa

14. minut - Malo je falilo da igrači Sitija dođu prednost. Holand je uputio loptu ka golu, ali spasao je to David Alaba sa same linije.

Foto: REUTERS/Carl Recine

12. minut - Pokušao je Stouns šutem van 16 metara, ali lopta je otišla pored gola

7. minut - Nova šansa za Mančester siti. Primio je Rodri  loptu šesnaestercu, a zatim je uputio sjajan šut, ali pored gola

5. minut - Mančester siti je odmah počeo ofanzivno. Gundogan je ubacio loptu do Halanda, ipak sjajno je intervenisao Militao, a lopta je potom završila kod Kutoue.

1. minut - Utakmica je počela 

20.40 - Igrači Reala se zagrevaju 

 

 

20.20 - Igrači Sitija spremni za meč

 

 

20.00 - Dobrodošli na naš blog posvećen utakmici Mančester sitija i Real Madrida


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija