• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.05.2023

23:50

RAT U ŠPANIJI - TEBAS UDARIO NA PEREZA! U Madridu PLAČU i KUKAJU, a dobijaju isto novca kao i SITI!

EPA

Fudbal

RAT U ŠPANIJI - TEBAS UDARIO NA PEREZA! U Madridu PLAČU i KUKAJU, a dobijaju isto novca kao i SITI!

Podeli vest

Predsednik La Lige Havijer Tebas tvrdi da španski klubovi zarađuju isto novca kao i premijerligaši.

Eliminisan je Real Madrid u polufinalu Lige šampiona što je izazvalo velike pritužbe iz španske prestonice. Prvi čovek Blankosa Florentino Perez odmah se bacio na priču o novcu i tom prilikom rekao da Real ne može da parira klubovima iz Premijer lige. 

Ipak, prvi čovek La Lige - Havijer Tebas ekspresno je demantovao Florentina Pereza budući da Mančester siti od Premijer lige zarađuje isto koliko i Real od Primere. Glavna razlika je u vlasničkoj strukturi budući da je bogatstvo gazde Građana dobro poznato svima. 

- Poznajem predsednika Real Madrida dugi niz godina, imao sam mnogo sastanaka sa njim, a znam šta misli o španskom i evropskom fudbalu. Nekoliko puta je rekao da klub ne treba da igra određene utakmice u Španiji, jer žele da igraju u jačoj ligi. Izgovor koji koristi je da je La Liga veoma slaba i da ne ostvaruje dovoljan prihod u odnosu na veličinu kluba - rekao je Havijer Tebas. 

Foto: Reuters

Ističe prvi čovek La Lige da Barselona i Real Madrid po primanjima ne zaostaju za vodećim klubovima Premijer lige, iako su Blankosi skloni da "plaču" zbog manjka novca. 

- Naši klubovi na osnovu TV prava zarađuju isto koliko i oni iz Premijer lige. U Real Madridu plaču i kukaju, ali to nij eistina, zarađuju isto! Zato kada gledate ekipe sa najvećim primanjima na svetu vidite svuda Real Madrid i Barselonu, ne znam šta još žele - istaskao je vidno nervozni Tebas. 

Za kraj, dotakao se Tabas i mogućnosti da se oformni Superliga Evrope, ali smatra da su i u Realu svesni da bi to ubilo nacionalna takmičenja i prozivode. 

- Odnos sa Perezom mnogo menjao se iz godine u godinu, imao sam dobar odnos sa njim, onda loš i veoma loš, sada je baš takav. Znam šta misli i želi od fudbala, ali se vara po pitanju Superlige jer na kraju ubijete nacionalne prozivode. Svestan je to, on nije glup čovek - podvukao je Tebas. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija