• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.05.2023

11:49

POTRESNO, MIJATOVIĆ PROGOVORIO O SMRTI SINA: Nikad nije mogao da hoda, ni priča... Menjao bih sve golove i pobede samo da je živ

Starsportphoto

Fudbal

POTRESNO, MIJATOVIĆ PROGOVORIO O SMRTI SINA: Nikad nije mogao da hoda, ni priča... Menjao bih sve golove i pobede samo da je živ

Podeli vest

Nekadašnji as Real Madrida i reprezentativac Jugoslavije Predrag Mijatović otvorio je dušu i govorio o najbolnijoj temi u svom životu, sinu koji je preminuo pre 14 godina.

Andrej je preminuo u junu 2009. godine. Bolovao je od teškog oblika hidrocefalusa, to je proširenje komore mozga, kojem prethodi povišenje pritiska u centralnom nervnom sistemu zbog povećanje cerebrospinalnog likvora. Osvojio je Mijatović Ligu šampiona, postigao gol u finalu, igrao na  Mundijalu i Evropskom prvenstvu, ali bi sve ppobede dao za zagrljaj sina. 

- Kada vam se desi da dobijete vest da sa vašim detetom nešto nije u redu, da su prognoze negativne što se tiče bolesti i njegovog razvoja, to je uvek šok. Zašto baš meni? Šta sam ja to skrivio da me Bog tako kazni? Posle shvatiš da se to dešava milionima ljudi, što ti u tom trenutku to ne znaš. On je otišao pre 14 godina, puno je vremena prošlo. To je roditeljski - rekao je za TV Una Predrag Mijatović.

Foto: Starsportphoto

Predrag Mijatović

Bez obzira na karijeru, za roditelja je jedina najvažnija stvar da deca budu zdrava, kaže Mijatović.

- Da li će biti odlikaši, uspešan u životu,to je bitno, ali sekundarno. Najbitnije je da su zdrava, da mogu da pričaju, da te zagrle, da te pitaju, da ih pitaš, da ti odgovore... Kad se rodio meni je rečeno da će njegov život maksimalno potrajati do sedme godine uz puno sreće. On je živeo 14 godina. On je fenomen! Ne postoji veći borac od njega, prevazišao je sve prognoze sa velikim problemima i operacijama. Živeo je duplo više nego što su bile prognoze, meni je to za oca bilo fenomen jer se borio. Ako je mogao da se bori on, zašto ne bi mogli da se borimo svi mi oko njega? Ne razmišljate šta će da bude sutra, za šest mesesi... Kad se približi ono najgore, onda se malo poremetiš, malo je teško. Andrej nikada nije hodao, nikada nije trčao, nikada nije pričao. Ima nekoliko stvari koje smo mi tumačili da govori to što mi mislimo da govori. Kad je bio bez kriza, bio je jedan nasmejan dečkić, to ti ostane u sećanju. Naravno, ostaju ti i te grozne stvari u sećanju, ali uvek se boriš da te lepe stvari pobede one loše.

Mijatović bi dao bi sve titule za jednu reč i zagrljaj sina Andreja.

- Ja bih apsolutno sve dao da je on rođen kako treba, da je danas veliki momak sa 28 godina, da ima svoju porodicu. To bih uradio, ali je nemoguća misija. Kad god sam pomislio da sam vauuu, čudo neviđeno, ljudi te vole, daješ golove, kad sam pomislio "svaka čast, sve se vrti oko tebe", dešavalo se da te njegova bolest dovede na nivo da shvatiš da si ustvari jedno živo biće i da između tebe i drugog roditelja u čekaonici ne postoji nikakva razlika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17