• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.05.2023

17:14

NOVA ODLUKA FSS-A! Kolubara ima PRAVO na ŽALBU

Starsportphoto

Fudbal

NOVA ODLUKA FSS-A! Kolubara ima PRAVO na ŽALBU

Podeli vest

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela je odluku da Kolubara ima 48 sati prava na žalbu povodom oduzimanja devet bodova.

Donela je Dipsciplinska komisija Fudbalskog Saveza Srbije drakonsku kaznu i oduzela Kolubari devet bodova čime je klub iz Lazarevca zakucan za dno tabele u plej-autu i eliminisan iz Superlige Srbije. Ipak, Kolubara će imati 48 časova da uloži žalbu nadležnim organima. 

Kolubara je bila pod istragom nakon dojavu iz sedišta UEFA oko neregularnosti utakmica između Lazarevčana i Mladosti GAT, te Kolubare i subotičkog Spartaka. Bili su čelnici Kolubare rešeni da dožaku svoju nevinost, ali nisu uspeli pa ih je FSS kaznio sa oduzimanjem devet bodova. 

- Na danas održanoj sednici Disciplinske komisije odlučivalo se o prijavama od strane nadležnih organa UEFA protiv Kolubare Lazarevac, Spartaka iz Subotice, Mladosti iz Novog Sada i RFK Novi Sad, klubova koji su svojim činjenjem ili nečinjenjem ugrozili i povredili integritet fudbalskih utakmica i takmičenja Super i Prve lige - navodi se u saopštenju posle sednice Disciplinske komisije FSS.

Kolubara je nedavno angažovala advokata Aleksandra Kostića, pre pet dana imali su priliku da u usmenom saslušanju obore navode UEFA, ali je prvostepeni organ doneo odluku o kažnjavanju kluba. 

U slučaju da iz Lazarevca stigne žalba, očekuje se da drugostepena komisija donese konačnu odluku, a sve uoči posledenjeg kola Superlige Srbije. Komisiju za žalbe Fudbalskog saveza Srbije godinama predvodi Marjan Rnić iz Bačke Palanke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija