• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2023

06:30

NESLAVNA STATISTIKA ZA BALKAN, TRENERI SU "POTROŠNA ROBA"... Premijer liga BIH prva, SRBIJA treća! Lalatović na OBE LISTE

Starsportphoto

Fudbal

NESLAVNA STATISTIKA ZA BALKAN, TRENERI SU "POTROŠNA ROBA"... Premijer liga BIH prva, SRBIJA treća! Lalatović na OBE LISTE

Podeli vest

Premijer liga Bosne i Hercegovine prednjači po smenama trenera, Superliga Srbije treća na listi.

Pričali su brojni treneri u pošlosti da se klupa nakon jednog neuspeha "drma", a potvrda za to stigla je danas. Specijalizovani fudbalski sajt CIES analizirao je podatke iz 60 fudbalskih liga širom sveta o procentu trenera koji su započeli sezonu, a koji više nisu na poslu. 

Više od 50 odsto klubova je tokom ove sezone promenilo trenere, tačnije - od 850 ekipa koje su analizirane čak 484 je smenilo šefa stručnog štaba što je procentualno 56,9. 

Nažalost, Balkan prednjači po promenama trenera - Premijer liga Bosne i Hercegovine je ubedljivo prva na listi pošto je samo jedan trener uspeo da preživi. Radi se o Ivici Barbariću koji predvodi Široki Brijeg, ostalih 11 ekipa je smenilo trenere i na njihovo mesto dovelo novog. 

Bosnu i Hercegovinu u stopu prati Severna Makedonija sa 90,9 odsto, dok je treća - Srbija! U Superligi Srbije su samo trojica trenera opstala ove sezone, a to su Dušan Kerkez (Čukarički), Žarko Lazetić (TSC) i Dejan Joksimović (Radnički Kragujevac). Dakle čak 87,5 odsto klubova je promenilo trenere! 

Foto: Starsportphoto

Zanimljivo, na listi smenjenih trenera u Srbiji i Bosni i Hercegovini nalazi se Nenad Lalatović. On je sezonu počeo u banjalučkom Borcu gde je dobio otkaz, potom je radio u niškom Radničkom - takođe "pedala", a sezonu je završio u Mladosti GAT sa kojom je ispao iz lige... 

Na četvrtoj poziciji je Kostarika sa 83,3%, a nakon toga dolaze dve afričke zemlje, Tunis i Alžir sa 81,3%. Na samom dnu lestvice nalazi se indijska liga, u kojoj je od 11 timova u ligi, samo jedan promenio trenera (9,1%). U ligama petice, vrednosti se kreću od 55% u Premijer ligi (11 od 20) do "samo" 35% u Seriji A (7 od 20).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija