• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2023

11:41

SVET U ŠOKU! RONALDO KLANJAO POSLE GOLA! Da li je Portugalac prešao u ISLAM?!

Reuters

Fudbal

SVET U ŠOKU! RONALDO KLANJAO POSLE GOLA! Da li je Portugalac prešao u ISLAM?!

Podeli vest

Kristijano Ronaldo posle postignutog gola, kojim je njegov Al Nasr preokrenuo protiv Al Šababa i slavio sa 3:2, pao na zemlju i simulirao sedždu - pozu koju muslimani zauzimaju tokom molitve.

Igrao se 59. minut meča u Rijadu, kada je Portugalac zatresao mrežu Al Šababa za trijumf i povratak u šampionsku trku sa Al Itihadom. 

Bio je to Ronaldov 14. gol u sezoni, a ono što je usledilo posle njega uzbunilo je planetu. Kapiten i najbolji strelac u istoriji portugalske reprezentacije kleknuo je na zemlju, okružen ushićenim saigračima i simulirao sedždu.

 

 

 

 

Reč je o pozi koju muslimani zauzimaju rokom molitve dok se uči kuran. Konkretno, podrazumeva spuštanje i stavljanje lica, odnosno čela na zemlju, a istovremeno se to čini rukama, kolenima i stopalima.

Foto: Printscreen tiktok

Ronaldo klanja

Da bi Ronaldo mogao da pređe u islam prvi put se spekulisalo još pre dve godine. Tada je svom velikom prijatelju i bivšem UFC borcu Habibu Nurmagomedovu u jednoj komunikaciji preko društvenih mreža navodno odgovorio sa: "Inšalah", što je izraz koji koriste muslimani da opišu događaj koji bi mogao da se dogodi u budućnosti, ukoliko to dozvoli svemogući bog.

Međutim, nikad nije dokazano da je Kristijano to zaista i izgovorio, pa je sve ostalo na spekulacijama na društvenim mrežama.

I dok svet vaga da li je Ronaldo promenio religiju u Saudijskoj Arabiji, brojni fudbaleri pre njega odlučili su da pređu u islam. Među najpoznatijima su Francuzi - bivši as Bajerna Frank Riberi, vezista Juventusa Pol Pogba i bivši as Arsenala i Real Madrida Nikola Anelka.

Foto: EPAIMAGES

Pol Pogba i Frank Riberi

Najpoznatiji sportisti koji su prešli u islam su slavni bokser Muhamed Ali, koji je rođen kao Kasijus Klej, i Karim Abdul-Džabar, koji je rođen kao Ferdinand Luis Alsindor Mlađi.

Foto: REUTERS/Gary Hershorn

Muhamed Ali

Zahvaljujući pobedi nad Al Šababom Al Nasr je ostao u trci za šampionsku titulu u Saudijskoj Arabiji. Ronaldov tim sada ima tri boda manje od lidera Al Itihada na dva kola do kraja šampionata.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija