• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.05.2023

13:53

STOLICA PRONAŠAO NOVI ANGAŽMAN! Nakon NEUSPEHA u Partizanu seli se u inostranstvo

Starsportphoto©

Fudbal

STOLICA PRONAŠAO NOVI ANGAŽMAN! Nakon NEUSPEHA u Partizanu seli se u inostranstvo

Podeli vest

Bivši trener Partizana Ilija Stolica pronašao je novi angažman u Slovačkoj.

Nije se proslavio Ilija Stolica na klupi Partizana pošto se u Humskoj zadržao tek dva meseca. Srpski stručknjak smenjen je nakon fijaska u kvalifikacijama za Ligu Evrope nakon čega je uzeo kratku pauzu od posla, ali je sada sve spremno za njegov povratak pošto je dogovorio saradnju sa slovačkom Trenčinom. 

Biće to drugi inostrani angažman za bivšeg selektora mlade reprezentacije. U prvom se nije najbolje snašao kada je Olimpiju 2018. godine vodio na samo pet mečeva. Sada je vreme za novi izazov u Slovačkoj, ali utisak je daleko pogodniji za Stolicu budući da se radi o klubu koji forsira mlade igrače. 

- Velika mi je čast što sam postao trener Trenčina. Dugo pratim ovaj klub i svideo mi se još dok sam radio u Partizanu. Imao sam priliku da ispratim revanš sa Steauom leta 2015, kad je rumunski tim dobio prvi meč 2:0, da bi u revanšu Trenčin anulirao prednost ekipe iz Bukurešta posle samo dvadesetak minuta. Bio sam očaran učinkom tog sastava. Iznenadilo me je koliko je hrabar i posvećen - rekao je Stolica na promociji. 

Stolica u Trenčinu menja Františeka Straku koji je klub predvodio na prethodnih devet utakmica i uspeo da sačuva ekipu u eliti. Plan je da naredne sezone Stolica forsira što više mladih igrača, naročito Afrikance kojih ima dosta - najviše iz Nigerije, Zelenortskih Ostrva, a tu je i jedan internacionalac iz Gane. 

Zanimljivo je da će Stolica u svom sastavu imati tri srpska fudbalera - Filip Bajinović, Nebojša Kupusović, Lazar Stoisavljević i Strahinja Kekrez brane boje Trenčina. Poslednji na listi je sin trenera Čukaričkog - Dušana Kerkeza. 

- Znam da je klub imao poteškoća minulih godina, dobro sam upoznat sa situacijom, ali mi je drago što sam u prilici da klubu donesem novu energiju. To za mene predstavlja izazov - podvukao je Stolica. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)
Live TV

Nemačka i Francuska potajno priželjkuju kraj rata u Ukrajini jer zavise od ruskog gasa! Kosmet je sfera nemačkog uticaja! (VIDEO)

Gosti "Rata uživo" bili su politikolog Andreja Lović i Mladen Duvnjak iz organizacije "Srbi za Trampa". Govorili su, između ostalog, o predstojećim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama, kao i o potencijalnim posledicama koje će njihov ishod imati na Evropu i NATO pakt. Takođe, komentarisali su i političku situaciju u Americi i Nemačkoj.

30.08.2024

22:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija