• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.05.2023

12:22

STANKOVIĆ MOŽE DA ODAHNE, GAZETA TVRDI: ON kupuje Sampdoriju!

reuters

Fudbal

STANKOVIĆ MOŽE DA ODAHNE, GAZETA TVRDI: ON kupuje Sampdoriju!

Podeli vest

Nije uspeo srpski fudbalski stručnjak Dejan Stanković da sačuva Sampdoriju u Seriji A, pa će velikan iz Đenove nakon više od decenije ponovo biti deo drugoligaškog karavana. Postojao je strah od bankrota, ali izgleda da svi u klubu mogu da odahnu.

Sampdorija posle ispadanja u Seriju B ipak neće otići u stečaj i ispasti u četvrti rang italijanskog fudbala pošto je dogovorena prodaja kluba, javljaju brojni italijanski mediji.

Kako tvrdi renomirana "Gazeta Delo Sport" dogovoreno da klub iz Đenove, na čijoj je klupi zvanično i dalje srpski trener Dejan Stanković, preuzmu novi vlasnici – Andrea Radricani i Mateo Manfredi.

Foto: reuters

 

Radricani je većinski vlasnik engleskog premijerligaša Lidsa i spreman je da uloži značajnu sumu novca u klub sa stadiona "Luiđi Feraris".

Dodaje se da je prodajom kluba bankrot izbegnut, da će svi dugovi biti vraćeni i da će moći nesmetano da se takmiči u Seriji B naredne sezone. Poslednji put je klub iz Đenove igrao u Seriji B u sezoni 2011/12.

Podsetimo, ugledni francuski list "L'Equipe"  nedavno je pisao da se vlasnik Pariz Sen Žermena, Naser Al-Kelaifi, nalazi u poodmakloj fazi pregovora sa Masimom Fererom oko kupovine Sampdorijei da će kompanija "Qatari Sports Investments" u tandemu sa "ASER Ventures", investicionim fondom koji predvodi Lids, a na čijem je čelu Andrea Radrizani, uskoro završiti posao i preuzeti brigu o italijanskom velikanu! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija