• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

27.05.2023

18:25

DRAGOSLAV STEPANOVIĆ NAKON TITULE BAJERNA PORUČUJE ZA INFORMER: Ovo je bilo najluđe prvenstvo U ISTORIJI BUNDESLIGE! Kad nismo popadali u NESVEST! (VIDEO)

Informer, EPA Images

Fudbal

DRAGOSLAV STEPANOVIĆ NAKON TITULE BAJERNA PORUČUJE ZA INFORMER: Ovo je bilo najluđe prvenstvo U ISTORIJI BUNDESLIGE! Kad nismo popadali u NESVEST! (VIDEO)

Podeli vest

Proslavljeni srpski fudbalski stručnjak Dragoslav Stepanović (74) direktno iz Nemačke prenosi detalje ludila poslednjeg kola Bundeslige, u kojoj je minhenski Bajern u poslednjim trenucima meča savladao Keln (2:1) i uzeo titulu pred nosem Borusiji Dortmund, koja je kod kuće remizirala sa Majncom (2:2).

Na kraju, posle 34. odigranog kola, Bajern je sa 70 bodova osvojio 33. "salataru" i to zbog bolje gol razlike, pošto su obe ekipe na vrhu imale isti broj poena. Dortmund je čitav meč gubio od Majnca sa 2:0 i 2:1, dok je minhenski gigant u 89. golom Džamala Musijale došao do trijumfa nad Kelnom i odbranio trofej šampiona Nemačke.

Foto: EPAIMAGES/Reuters

 

Dragoslav Stepanović, čuveni stručnjak koji je na sličan način sa Ajntrahtom ostao bez titule 1991. godine, direktno iz Nemačke poručuje da je ovo bila najluđa završnica Bundeslige otkako on prati fudbal!
- Nikad zanimljivije, nikad interesantnije, nikad napetije! Na vrhu je bilo ludilo za plasman u evropska takmičenja, kao i dole na kraju za opstanak, a tek za titulu... Ovo je bilo najnapetije prvenstvo Bundeslige kojeg se sećam, a pratim 40 godina! Dortmund nije uspeo da iskoristi šansu i prosto ne mogu da verujem šta su propustili. Vidi se da je poslednju utakmicu veoma teško dobiti, što je i pokazalo poslednje kolo. Bajern je najjači tim u Nemačkoj, zasluženo su osvojili titulu, ma šta drugi pričali - poručuje legendarni Stepi.

Foto: EPAIMAGES

 

Ovaj čuveni strateg na sličan način ostao je bez trofeja 1992. godine, kada je nastala čuvena izreka "lebbe geht weider", odnosno "život ide dalje". Njegov Ajntraht je u poslednjem kolu igrao protiv Hanze Roštok i trebala mu je pobeda da overi titulu u Bundesligi. Umesto toga, njegov tim je izgubio i titula je otišla u Štutgart.
Stepanović kaže da ga je ova Dortmundova tragedija posetila na to.
- Ostao sam i ja bez titule u poslednjem kolu. Trebalo je da dobijem Roštok, ali nije mi suđen penal, izgubio sam titulu koja je bila već viđena. Imali smo sedam šansi, ali nažalost moji igrači nisu dali gol. Plus, sudija je pomogao rivalu. 

Foto: Starsportphoto

 

Stepanović je finiš Bundeslige ispratio na stadionu Ajntahta u Frankfurtu, gde živi. Taj klub je savladao Frajburg sa 2:1 i to takođe nakon drame, što im je omogućilo plasman u Ligu konferencija. Stepi kaže da je i na "Dojče bank" stadionu bila ogromna tenzija i što je najzanimljivije, mnogi su navijali baš za Bajern.
- Kad je Dortmund primio dva gola od Majnca svi su skočili kao da su oni dali golove. Mnogi su verovali da će Bajern da pobedi i osvoji titulu, a to se moglo videti i po reakcijama igrača pre meča. Ovi iz Dortmunda nisu bili ubeđeni u to, dok Bajernovi jesu, iako nije ništa zavisilo od njih. Ovde u Frankfurtu, naravno, svi smo navijali za Ajntraht i bilo nam je mnogo napeto. Došli smo do pobede u 91. minutu i to nakon gledanja VAR-a. Kad je sudija pokazao da će gledati snimak, još dva minuta, kad nismo popadali u nesvest!


Dodaje bivši trener Vojvodine, Čukaričkog, AEK-a, Bilbaa i još brojnih klubova kaže da je reakcija fudbalera Majnca još jedan dokaz koliko je Bundesliga poštena liga.
- Nigde se nije desilo, ni na jednom stadionu, da neko kalkuliše. Svaki klub, bilo na kojoj da je poziciji, igrao je maksimalno.

Još jednom je Stepanović odao priznanje Bajernu, koji je prošao kroz vrlo turbulentnu sezonu.
- Ovo je zasluženo. Kada su promenili Nagelsmana, što niko ne zna zašto se desilo, sve je bilo usmereno ka osvajanju Bundeslige. Verovali su u to do poslednjeg trenutka. Na kraju krajeva, Bajern pravi planove da osvaja titule i da ima ozbiljnu ulogu u Ligi šampiona, a Dortmund pravi ekipe da bi prodavao igrače. Videćete, i posle ovoga mnogi će da odu iz Dortmunda, to znam jer već imaju neke ozbiljne ponude - zaključuje Dragoslav Stepanović.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
usput

pre 11 meseci

Kladioničarska industrija izdržava jako mnogo ljudi i zato je prisutna fantastuka......

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija