• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.05.2023

10:39

NAVIJAČI KROJE PRELAZNI ROK U SRBIJI! Bojkot "delija" zbog MUSLIMANA I HRVATA, "grobari" stopirali dolazak Kataija!

printscreen

Fudbal

NAVIJAČI KROJE PRELAZNI ROK U SRBIJI! Bojkot "delija" zbog MUSLIMANA I HRVATA, "grobari" stopirali dolazak Kataija!

Podeli vest

Vest da bi Ognjen Vranješ mogao da bude novo pojačanje Partizana nije naišla na pozitivnu reakciju "grobara", navijači su upravi i fudbaleru poručili da ga ne žele u Humskoj! Ovo nije prvi put da navijači u Srbiji diktiraju prelazni rok, najvatreniji navijači Zvezde su pretili bojkotom u slučaju dolaska igrača hrvatskog ili muslimanskog porekla.

Vladimir Stojković podigao je prašinu kada je 2010. godine prešao u redove Partizana. Bio je ljubimac "delija", kleo se u ljubav prema Zvezdi, govorio da njegovim "venama teče crveno-bela krv i da mrzi Partizan u koji ne bi prešao ni za 100 miliona evra", a onda je obukao dres najljućeg rivala.

Čini se da su "grobari" tu podvukli crtu, jer su jasno istakli da u Partizanu nema mesta za Ognjena Vranješa, nekada igrača Zvezde. Pre sedam godina, prozvao je Vranješ Alberta Nađa, zbog njegove izjave da nije interesantan Partizanu. 

"Mrzim Partizan iz dna duše, a klempavom Nađu želim da ga što pre oteraju", napisao je tada Ognjen na društvenim mrežama, koji je u Zvezdi igrao od 2009. do 201. godine.

Foto: Starsportphoto©

Grobari ne žele u Partizanu Ognjena Vranješa

Pristalice crno-belih su tokom meča sa Voždovcem u Superligi Srbije razvili transparent sa jasnom porukom.

"Svi koji Partizan mrze iz dna duše mogu samo k***c da na, p*še", pisalo je na transparentu, uz dodatak: "Vranješ ne može!", aludirajući da bosanski fudbaler nije dobro došao u Humsku.

Foto: Starsportphoto

 

"Grobari" su stopirali dolazak u Humsku i Aleksandra Kataija 2012. godine. Sada fudbaler Zvezde, tada je nosio dres Olimpijakosa, a trebalo je da stigne u Partizanu kao pozajmljen igrač. Čak je prošao i lekarske preglede. Međutim, od ransfera nije bilo ništa. Navijači su Kataiju na košarkaškom derbiju "posvetili“ transparent s natpisom "Katai, marš u Olimpijakos".

Nekadašnji trener Zvezde Dejan Stanković želo je da angažuje tada levog beka Olimpije iz Ljubljane Marija Jurčevića. Ali, navijači su se tome usprotivili zbog njegovog hrvatskog porekla.
"Ako dovedete Hrvata, bojkotovaćemo utakmice", poručili su navijači Crvene zvezde upravi kluba! Uprava Zvezde pokušala je da iskoristi činjenicu da je Jurčević Hrvat po ocu, dok mu je majka Srpkinja. Ali, "delije" su bile neumoljive. Kad je reč o angažovanju hrvatskih fudbalera ili onih koji su igrali u Partizanu, njihov stav je jasan - to ne dolazi u obzir.  Čelnici Zvezde bili su spremni čak i da Jurčeviću obezbede srpski pasoš, ali ni to kod najvatrenijoh pristalica nije prošlo. 

Navijači Zvezde su stopirali i dolazak Brazilca Samira, jer je igrao u Dinamu, a dobio je hrvatski pasoš, a nosio je i dres reprezentacije Hrvatske. Čim su navijači Zvezde saznali da uprava kluba pokušava da ga dovede, stopirali su pregovore. Da nije igrao za hrvatski nacionalni tim, možda ne bi bili tako izričiti, ali preko toga nisu želeli da pređu. 

Foto: AP/Photo

Samir u dresu Dinama

"Delije" aminovale samo dolazak Robija

Jedini Hrvat čiji su dolazak navijači Zvezde dozvolili bio je Robert Prosinečki. Legendarni fudbaler i jedan od najboljih igrača u istoriji crveno-belih postao je trener kluba 2010. godine, nakon što su vaztrene pristalice aminovalo dolazak. Ali, kad je popularni Žuti želeo da za pomoćnika dovede zemljaka Gordana Ciprića, navijači su to stopirali uz obrazloženje da od Hrvata samo Prosinečki može da radi na "Marakani", jer je on "pre svega zvezdaš, pa tek onda Hrvat".

 

"Delije" su 2018. godine bojkotovala košarkaške utakmice dok je u klubu bio slovenački centar Alen Omić. Striktno su bili protiv njegovog dovođenja, jer je Omić musliman poreklom iz Tuzle, a čak su došli i do podatka da mu je otac navodno bio snajperista u ratu u Bosni. Pred početak utakmice sa Olimpijakosom vatreni navijači Zvezde istakli su transparent na kom je pisalo: "Šiptar, Hrvat, Balija, nisu moja bratija".

Foto: starsport

 

"Delije Sever" jeste navijačka grupa, ali i grupa koja ima višedecenijski nacionalni identitet. Poslednje pojačanje koje je dovedeno kosi se sa stavovima i razmišljanjem navijačke grupe "delije". Na inicijativu predsednika kluba napravljen je sastanak po kome je zatraženo mišljenje "delija". One su dale svoje mišljenje i zamolile da se takav potez ne povlači, jer predsednik i uprava znaju stavove naše grupe, koji nisu od juče. Šta se desilo u toku naredna dva dana, niko ne zna, ali se pojavljuje neki fantomski tekst i razni izgovori i on se dovodi kao novi igrač Zvezde. Za "delije" je takav čin neprihvatljiv i od ove utakmice ćemo bojkotovati tako što nećemo dolaziti sve dok je taj košarkaš u klubu. Niti nam je drago zbog ovoga, niti smo to želeli, ali preko nekih stvari jednostavno ne možemo da pređemo, poručile su tada pristalice Zvezde.

Navijači Zvezde bili su i protiv dolaska bosanskog košarkaša Elmedina Kikanovića 2007. godine. Tihi bojkot je prerastao u zvaničan u meču ULEB Kupa protiv Dinama iz Moskve kada je grupa "delija" pri Kikanovićevom ulasku u igru okrenula leđa terenu i skandira "Uprava napolje".

Foto: Starsportphoto

Elmedin Kikanović

Spekulisao se i da Armin Đerlek trebalo da dođe na "Marakanu", međutim zbog porekla navijači nosu dali zeleno svetlo i nekoliko meseci kasnije potpisao je za najvećeg rivala - Partizan. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
spunful

pre 10 meseci

Niste objasnili kako je iz Dinama u Zvezdu stigao Ivković, Braun , Janjanin ,Cvettković pišete samo da bi pisali i ništa više....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17