• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.05.2023

23:13

DA SAM NA NJEGOVOM MESTU, NIKADA TO NE BIH URADIO! Milojević imao poruku za novog trenera ZVEZDE!

Starsportphoto

Fudbal

DA SAM NA NJEGOVOM MESTU, NIKADA TO NE BIH URADIO! Milojević imao poruku za novog trenera ZVEZDE!

Podeli vest

Doskorašnji trener fudbalskog kluba Crvena zvezda, poručio je novom šefu struke Baraku Baharu da će očekivanja uprave i navijača crveno-belih biti ogromna, pa i nerealna.

Slikom na kojoj su se Miloš Milojević i izraleski stručnjak Barak Bahar rukovali označila je primopredaju dužnosti glavnog trenera šampiona Srbije.

Milojević, koji je mandat u Ljutice Bogdana okončao osvajanjem "duple krune", govorio je o visokim očekivanjima uprave i navijača, kao i da on lično nikada ne bi prihvatio preuzimanje nekog kluba dok sezona još uvek traje.

-Barak treba da zapamti da naša uprava i navijači imaju ponekad velike snove i da žele da pobede velike timove kao što su Real Madrid ili Mančester Siti. Mogu da vam kažem da je uprava bila jako razočarana kada smo kod kuće izgubili od Monaka minimalnim rezultatom. Kasnije se ispostavilo da je taj Monako imao dva igrača u finalu Svetskog prvenstva u Kataru. Ponekad u fudbalu morate da budete realni. Ni najbolji treneri sveta ne bi mogli da nešto urade protiv Reala ili Sitija.Poštujem potez uprave, ponavljam, međutim, mislim da su odluku doneli u ranoj fazi sezone. Znam da je klub želeo da proba nešto novo, a Barak Bahar je uradio odličan posao u Haifi i osvojio tri titule šampiona Izraela. Tamo je ostavio dobar utisak, uključujući i kvalifikacije za Ligu šampiona kada je baš Crvenu zvezdu eliminisao. Znam da je impresionirao Zvezdinu upravu i to je jedan od razloga što su se odlučili da on bude novi šef stručnog štaba.Poštujem to, možda je igračima potreban drugačiji glas - rekao je Milojević.

Foto: Starsportphoto

Milojević u Ligi šampiona protiv Monaka

Iskoristio je Milojević priliku i da podseti na neke lošije rezultate koje je njegov naslednik iz Izraela imao u Ligi šampiona.

Uprava me je pre nekoliko meseci odvela na razgovor i rekla da im je potreban trener sa više iskustva za Ligu šampiona. Tada još nisam znao ko će to biti. Rekao sam im da sve to razumem, ali sam smatrao da imam sposobnost da vodim tim u tom takmičenju. Znam da Barak Bahar ima malo više iskustva zahvaljujući tome što se ove godine plasirao u Ligu šampiona i odigrao šest utakmica, ali kroz osmeh mogu da kažem kako ja imam malo manje lošeg iskustva. Moja ekipa i ja nismo primali šest golova od Benfike i sedam od PSŽ-a - podsetio je Milojević.

Nije bio oduševljen ni pristupom Bahara kada je, dok je sezona u toku, "iza leđa" svih potpisao ugovor i dogovorio novi posao sa timom koji u tom trenutku još ima trenera.

- To što je razgovarao sa drugim klubom pre nego što je sezona završena je njegova lična odluka. Čak je i potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom, ja to nikada ne bih uradio. Rekao bih agentima da sačekaju da se sezona završi. Ne bih to uradio zbog profesionalizma, ali i da ne bih povredio kolegu. Potpisao je za Zvezdu pre nego što je odlučena šampionska trka u Izraelu. Morate da pitate njega zašto je to uradio. Na kraju je osvojio titulu, ispalo je dobro za njega. Napredovao je i finansijski. Ja bih uradio drugačije i bio profesionalac. Jedino bih tako mogao mirno da spavam noću - komentarisao je Milojević.

Osvrnuo se i na emotivan rastanak od "delija" na meču poslednjeg kola Superlige Srbije sa Novim Pazarom (2:2).

Foto: Starsportphoto

Milojević sa igračima nakon osvojenog Kupa Srbije

Trudim se da ne plačem, ali ponekad ne možete da kontrolišete emocije. Odrastao sam u klubu, navijač sam od malih nogu i ovaj posao za mene je bio ostvarenje sna. Neverovatan je osećaj osvojiti duplu krunu sa klubom koji volim ceo život. Veoma sam ponosan na igrače. Uživao sam radeći sa njima četiri godine.Nisam imao nikakav problem sa momcima, oni su sjajan primer i velika je radost bila provoditi trenutke sa njima - završio je Milojević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija