• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

30.05.2023

10:45

FRANCUZI TVRDE: Mesijev otac rekao "da" Al Hilalu

Tanjug/AP

Fudbal

FRANCUZI TVRDE: Mesijev otac rekao "da" Al Hilalu

Podeli vest

Ukoliko bi prešao u Al Hilal za 600 miliona evra po sezoni, Mesi bi postao ubedljivo najplaćeniji fudbaler svih vremena.

Ima 35, a i dalje ga žele. Fudbaler Lionel Mesi, koji će od juna biti slobodan u izboru nove sredine, ima finansijski najprimamljiviju ponudu svih vremena da nastavi karijeru u Saudijskoj Arabiji. Kako je objavio francuski "Futmerkato", Al Hilal je spremio za Argentinca ugovor vredan 1,2 milijarde evra za dve sezone, a Mesijev otac Horhe je prihvatio ponudu.

Napadač je trenutno član Pariz Sen Žermena, u koji je stigao u leto 2021. godine, ali jasno je da tamo broji poslednje dane. Ugovor mu ističe 30. juna i neće biti nastavka saradnje. Da dve strane ne žele zajedničku budućnost, postalo je jasno kad je u prilu Mesi bez znanja kluba otputovao na nekoliko dana u Arabiju. Tada je rekao da nije išao da pregovara, već da ispuni deo svog ugovora koji ima sa državom kao promoter. 

Foto: AP PHOTO

Lionel Mesi

Još od Svetskog prvenstva u Kataru u decembru prošle godine, kada je Argentina osvojila titulu, pričao se o zainteresovanosti Arapa za Mesija. Baš u to vreme, Portugalac Kristijano Ronaldo, inače najveći Mesijev rival, dogovara je transfer u katarski Al Nasr. Sudijci su dogovor sa napadačem Pariz Sen Žermena videli kao način da pariraju Kataru i promovišu saudijski fudbal.

Jasno je da na istok niko ne ide zbog jakih liga ili kvalitetnog fudbala, već isključivo zbog novca, tako da su morali pred igrača da stave ozbiljnu ponudu. Za Mesija je zainteresovana i Barselona, u kojoj je bio 16 godina, ali ne može da mu ponudi novac koji bi ga zadovoljio.

Prema pisanju francuskog portala, Mesijev otac Horhe, načelno je prihvatio ponudu Al Hilala.

"Horhe Mesi je svom sinu i menadžer i vodi računa o njegovoj karijeri. Ugovor koji Al Hilal sprema napadaču mu je primamljiv, jer bi i njemu ostavio prostor da uzme ogromnu proviziju. Zbog toga je napravio usmeni dogovor sa ljudima iz Al Hilala. Čeka kraj sezone, pa da zajedno sa sinom ode u Saudijsku Arabiju. Sve ukazuje da će Mesi tamo nastaviti karijeru" navodi "Futmerkato". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija