• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.06.2023

12:48

POKETINA ČEKA PAKLEN POSAO: Čelsi je spreman za REKONSTRUKCIJU, ko odlazi, a ko ostaje?

Fudbal

POKETINA ČEKA PAKLEN POSAO: Čelsi je spreman za REKONSTRUKCIJU, ko odlazi, a ko ostaje?

Podeli vest

Pred Maurisiom Poketinom je težak zadatak da oporavi Čelsi nakon katastrofalne sezone.

Još jedna utakmica deli fudbalere Čelsija od (ne)zasluženog odmora, a Maurisija Poketina od preuzimanja posla u Londonu. Argentinac će na kraju sezone naslediti Frenka Lamparda koji je prihvatio da takmičarsku godinu na Stamford Bridžu privede kraju. Da se proslavio - nije, ali nisu ni mnogi pre njega budući da je legendarni vezista bio treći trener Plavaca ove sezone, posle Tomasa Tuhela i Grema Potera. 

Prošlog leta Čelsi je promenio vlasničku strukturu, a samim tim i način poslovanja. Novi gazda, Tod Boli, na pojačanja je potrošio preko 600.000 evra i nije dobio rezultat kakav je očekivao, pa se tokom prelaznog roka očekuju ozbiljni rezovi na Stamoford Bridžu. Biće pojačanja, ali, nema sumnje da će Plavci morati da rasterete igrački kadar kako bi zadovoljili finansijski fer-plej, ako to uopšte i postoji...

Novi trener - Maurisio Poketino, imaće pakleno težak zadatak budući da preuzima kormilo broda koji je ušao u nemirne vode. Veliki broj igrača mogao bi ovog leta da se nađe "u izlogu" Stamford Bridža, a ko će to biti pravo je pitanje. 

Foto: REUTERS/Ciro De Luca

Gotovo da je sigurno jedno ime - Mateo Kovačić. Hrvatski reprezentativac nije u planovima Maurisija Poketina, Čelsi bi za njegovoj prodaji mogao dobrano da zaradi pa se pominje da je vezista već dogovorio prelazak u Mančester siti. Građani su se, navodno, obavezali da će za njegovu slobodu platiti 40.000.000 evra, ali to je tek početak.

Najveći znak pitanja stoji iznad Romelua Lukakua. Belgijanac će igrati finale Lige šampiona u dresu Intera, a potom njegova pozajmica u Neroazurima ističe. Čelsi je očajnički tražio napadača u prethodna dva prelazna roka i nije ga našao. Nije tajna da Poketino voli klasične centarfore, Gracijano Pele je pod njegovim vođstvom igrao fudbal života u Sautemptonu, može se reći nešto slično i za Hari Kejna u Totenhemu, zbog čega se očekuje da Lukaku dobije novu šansu u dresu Čelsija. 

Takvu sudbinu neće doživeti Mark Kukurelja čija će se epizoda na Stamford Bridži završiti posle samo godinu dana. Španski reprezentativac došao je sa epitetom jednog od najboljih bekova Premijer lige iz Brajtona, Tod Boli se pošteno "otvorio" budući da je za Kukurelju dao 65.000.000 evra. Nema sumnje da Plavci neće uspeti da povrate uloženo, ali polovinu bi mogli da "izvuku" sigurno i nema sumnje da će takav rasplet situacije spremno čekati u Londonu. 

Šuška se da bi dolazak Maurisija Poketina mogao da ostvori šansu za ostanak Cezara Aspilikuete. Španski veteran već 11 sezona brani boje Plavaca, osvojio je Ligu šampiona i dve Lige Evrope, ali mnogi na Stamford Bridžu misle kako je njegovo vreme prošlo. Takvog mišljenja nije Argentinac koji Aspilikuetu vidi na poziciji štopera budući da bi svojim iskustvom (349 utakmica u Premijer ligi) mogao da doprinese razvoju Benoe Badijašila i Veslija Fofane, a sve u tandemu sa Tijago Silvom i Kalido Kulibalijem. 

I dok se očekuje da neki već "precrtani" igrači dobiju novu šansu, tako nešto ne važi za Hakima Zijeha. Marokanac je "u ratu" sa klubom od zimus kada su Plavci, navodno slučajno, zakasnili da završe papire i proslede ga Pariz Sen Žermenu. Bivši as Ajaksa nije se naigrao u plavom dresu pa je rastanak jedina opcija. 

Foto: Tanjug/AP

Možda i dva najtraženija igrača Čelsija tokom narednog prelaznog roka biće Mejson Maunt i Kai Haverc. Engleski reprezentativac "zateže" oko novog ugovora budući da nije bio zadovoljan statusom u ekipi prošle sezone. U redu za njegov potpis stoje Liverpul i Mančester junajted pa se očekuje da Maunt donese oko 40.000.000 evra u kasu Čelsija. Sa druge strane, Kai Haverc već nekoliko sezona "flertuje" sa Bajernom iz Minhena. Nije tajna da Bavarci traže "lažnu devetku", posebno nakon što je u Zebner štrase stigao Tomas Tuhel sa kojim je nemački reprezentativac sjajno sarađivao upravo na Stamford Bridžu. 

Pitanja je puno, odgovora, za sada - malo, ali nema sumnje da nas očekuje izuzetno zanimljiv period na Stamford Bridžu, a sve pod dirigentskom palicom Maurisija Poketina. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija