• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

03.06.2023

17:40

JAVOR DOVODI TRENERA SA EVROPSKIM ISKUSTVOM: Lazović poručuje: Haraćemo terenima Srbije

Starsportphoto

Fudbal

JAVOR DOVODI TRENERA SA EVROPSKIM ISKUSTVOM: Lazović poručuje: Haraćemo terenima Srbije

Podeli vest

Hoćemo da dovedemo trenera koji ima iskustva u evropskim takmičenjima, poručio je predsednik Javora iz Ivanjice Dragomir Lazović.

U izjavi za Informer Lazović je istakao da rukovodstvo vredno radi na pripremama za sledeću sezonu, a prvi korak je angažovanje kvalitetnog trenera. Klub se krajem maja rastao sa dotadašnjim šefom stručnog štaba Mladenom Dodićem.

Foto: Starsportphoto

Dragomir Lazović

Prvi čovek kluba ističe da će za nekoliko rešeno i da će klub spremno dočekati pripreme za narednu sezonu.
- Klub se intenzivno priprema za novu sezonu i korak napred. Ambicije su visoke i plan je da ih igrački kadar i sportski sektor isprate radom i igrama u narednih dvanaest meseci. Prvi korak je angažovanje trenera evropskog pedigrea i biografije. Sportski sektor izvršiće detaljnu analizu prethodne sezone i na osnovu toga odlučiti na koga od fudbalera računa u narednoj, s tim što je sigurno da nosioci igre neće napuštati klub, osim u slučaju kapitalnih ponuda. Probaćemo da izvršimo nadogradnju, koja će omogućiti iskorak u narednom takmičarskom ciklusu. Dok su igrači i stručni štab, nakon izborenog opstanka, na zasluženom odmoru, uprava kluba radi na logistici, sportskoj i finansijskoj infrastrukturi za narednu sezonu, sa samo jednim ciljem - da Javor, u skladu sa svojom himnom i unikatnim sloganom, ljulja po terenima širom Srbije  - jasan je Lazović.

Foto: Starsportphoto

Do poslednjeg kola Superlige, Javor je vodio borbu za opstanak, a predsednik kaže da klub uspeva da funkcioniše zahvaljujući sponzorstvu njegove porodične firme. 
- Naredna sezona biće15. takmičarska godina Javor Matisa u Superligi, od kada je Srbija samostalna država i on je na večnoj listi šesti. Više od dve decenije, Javor Matis ponosno dokazuje reputaciju kluba koji je sve rezultate ostvarivao isključivo na terenu, bilo da su u pitanju uspesi, bilo da je reč o povremenim padovima, nakon kojih je uvek kao feniks ustajao. Primer za to je i tek završena sezona, u kojoj je poštenim radom izboren opstanak, u poslednjim trenucima u sezoni. Klub opstaje isključivo zahvaljujući velikoj ljubavi i vizionarstvu porodice Lazović i kompaniji Matis Group, koja svoj klub uvodi u 111. rođendan, trudeći se godinama da poslovni model i iskustvo pretoči na fudbal. Javor je postao jedan od najvećih brendova regiona i klub prepoznatljiv po  razvoju i afirmisanju mladih igrača, koje je kasnije transferisao u veće klubove - zaključio je Lazović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija