• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.06.2023

06:41

POKER ASOVA DIŽE SIDRO, A GAZDA REALA TRLJA RUKE! Perez ima BLIZU 100 MILIONA RAZLOGA da bude zadovoljan!

Fudbal

POKER ASOVA DIŽE SIDRO, A GAZDA REALA TRLJA RUKE! Perez ima BLIZU 100 MILIONA RAZLOGA da bude zadovoljan!

Podeli vest

Burno je ovih dana na Santjago Bernabeuu. Posle najavljenih odlazaka Marka Asensija, Marijana i Edena Azara, danas je odjeknula bomba vest koja se pod oznakom hitno objavljuje u celom svetu.

Karim Benzema, još uvek aktuelni osvajač Zlatne lopte, više nije igrač Real Madrida. Uprkos činjenici da je Francuz imao opciju automatskog produžetka do 2024. godine sjajni napadač će protiv Atletik Bilbaoa odigrati svoj poslednji meč u dresu "kraljevskog kluba".

Posle odlaska Kristijana Ronalda postao je apsolutni lider ekipe, a sve je krunisao osvajanjem Zlatne lopte.

Foto: Tanjug/AP

Za 14 godina u Madridu osvojio je pet Liga šampiona, pet klupskih svetskih prvenstava, četiri evropska superkupa, četiri Primere, tri Kupa kralja i četiri španska superkupa.

Svi ovi odlasci koje je Real Madrid izveo omogućili su klubu da uštedi značajnu količinu novca na platama koje može da iskoristi za buduće potpise tokom letnjeg prelaznog roka.

Foto: ap photo

Eden Azar

Upravo iz tog razloga Florentino Perez i neće previše žaliti zbog odlaska svojih ofanzivaca.

To je ukupno 75 miliona evra na godišnjem nivou. Odlazak Marka Asensija znači uštedu devet miliona evra bruto, devet miliona od Marijana, a oni koji će najviše da olakšaju blagajnu su odlasci Karima Benzeme i Edena Azara (28, odnosno 30 miliona).

Foto: Reuters

Marko Asensio

Dodajući bonuse taj iznos bi mogao da dosegne 80 miliona. Nema sumnje to je značajan iznos koji može da se iskoristi za dolaske Frana Garsije, Džada Belingema i budućih pojačanja kao što je slučaj sa Benzeminom zamenom.

S uštedom od četiri zvučna odlaska Perez se pobrinuo da narednim pojačanjima osigura astronomsku platu, još mu je preostalo samo da se dogovori sa klubovima oko visine odštete.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija