• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2023

11:54

JOVIĆ, TERZIĆ I MILENKOVIĆ PROTIV VEST HEMA ZA ISTORIJU Srpska Fiorentina juri trofej Lige konferencija

AP/Photo

Fudbal

JOVIĆ, TERZIĆ I MILENKOVIĆ PROTIV VEST HEMA ZA ISTORIJU Srpska Fiorentina juri trofej Lige konferencija

Podeli vest

Italijanska Fiorentina, koja u svojim redovima ima Luku Jovića, Aleksu Terzića i Nikolu Milenkovića, večeras od 21.00 (RTS 1) igra finale Lige konferencija protiv engleskog Vest Hema u Pragu.

Fiorentini će ovo biti prvo evropsko finale nakon 33 godine, ali trener "ljubičastih" Vinćenco Italijano naglašava da posao još uvek nije završen.

- Ovo je moja prva sezona u Evropi i jako sam srećan zbog dolaska do finala. Samo mi znamo koliko je težak bio naš put, ali sada nas očekuje najteži deo posla. Veliki je ponos čitave Italije imati tri predstavnika u tri finala evropskih takmičenja - rekao je Italijano.

Foto: EPAIMAGES

 

Londonski "čekićari" su stigli do finala evropskog takmičenja posle 40 godina, ali nisu zadovoljeni samim pojavljivanjem u Pragu. Tokom čitave sezone londonski klub je jedna od jačih ekipa takmičenja bez poraza i sa samo jednim remijem. Podizanje trofeja bi potvrdilo njihovu dominaciju u ovom takmičenju.

Foto: AP/Photo

 



- Oduševljeni smo dosadašnjim uspehom. Ovo je veliko dostignuće za naš klub. Videli smo trofej, a sada ga moramo i osvojiti - poručio je David Mojes, trener Vest Hema.

Fiorentina je do finala stigla nakon pobede nad švajcarskim Bazelom 2:1 i 3:1, dok je Vest Hem finalnu utakmicu zakazao posle duela sa AZ Alkmarom (2:1, 1:0).

Foto: Tanjug/AP

 

Liga konferencija je startovala prošle sezone, a prvi osvajač ovog takmičenja je bila ekipa Rome. Finale Lige konferencija je prvo finale za Fiorentinu u nekom evropskom takmičenju od 1990. godine. Klub iz Londona će pokušati da osvoji drugi evropski trofej. Vest Hem je 1965. u finalu Kupa pobednika kupova savladalo Minhen 1860 rezultatom 2:0. Vest Hem je i 1976. godine igrao u finalu KPK, ali je poražen od Anderlehta 4:2. Vest Hem je 1999. godine bio jedan od osvajača Intertoto kupa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija