• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2023

23:01

BOUVEN RASTUŽIO SRBE IZ FIORENTINE! Vest Hem je OSVAJAČ Lige konferencija

Tanjug/AP

Fudbal

BOUVEN RASTUŽIO SRBE IZ FIORENTINE! Vest Hem je OSVAJAČ Lige konferencija

Podeli vest

Fudbaleri Vest Hema osvojili su Ligu konferencija pošto su u finalu savladali Fiorentinu sa 2:1 (0:0).

Ne može bez drame u finalima UEFA takmičenja! Sevilja je posle trilera savladala Romu i osvojila Ligu Evrope, a ništa manje uzbuđenja nije bilo ni u borbi za trofej u Ligi konferencija. Sve je slutilo na nove produžetke i penale, na semaforu je pisalo 1:1 u 90. minutu kada je loptu na protivničkoj polovini osvojio Džared Bouen, pobegao svim čuvarima i doneo titulu Čekićarima. Vest Hem je bio bolji od Fiorentine sa 2:1 (0:0). 

Kao što smo i napisali, sve je slutilo na nove produžetke, a potom i penale. Utisak je, to bi bilo i najpravednije, ali u fudbalu ne ne pobeđuje uvek pravda. Posebno u finalima koja se ne igraju nego pobeđuju, a to je večeras pokazao Vest Hem. 

Foto: Tanjug/AP

Nažalost, prvo poluvreme bilo je daleko zanimljivije na tribinama nego na terenu budući da su fudbaleri Fiorentine i Vest Hema, zbog važnosti utakmice, rezervisano ušli u utakmicu. Imali su Italijani nešto bolje prilike preko Luke Jovića koji je u 20. minutu šutirao ka golu Čekićara, ali je Agerd izblokirao njegov udarac. 

Nije se dugo čekalo do novog uzbuđenja i ponovo je Srbin bio u centru pažnje, ovoga puta Nikola Milenković. Štoper Fiorentine bio je najviši u skoku posle kornera, ali je šutirao daleko preko prečke. Vest Hem se gotovo ništa nije pitao u prvom poluvremenu i malo je falilo da na odmor odu sa golom zaostatka. 

Luka jović je u sudijskoj nadoknadi glavom šutirao ka golu Čekićara, uspeo da matira Alfonsa Areolu, ali je glavni sudija Karlos Del Sero Grande, nakon gledanja VAR snimka, rešio da poništi njegov pogodak zbog ofsajda. Žalio se srpski napadač potom na povredu donjeg dela leđa pa je već na poluvremenu zamenjen, a umesto njega na terenu našao se Kabral. 

Foto: Tanjug/AP

Uspeo je Dejvid Mojes da razmrda svoj sastav tokom desetominutnog odmora, Vest Hem je izašao daleko motivisaniji na teren, ali uzbuđenja nije bilo sve do 59. minuta. Bouen je primio loptu u kaznenom prostoru, Birađi je igrao rukom, a nakon VAR provere španski sudija svirao je penal! Loptu je na kreč stavio Said Benrama i pogodio za vođstvo Čekićara u Pragu. 

Ipak, radost Engleza potrajala je tek pet minuta pre nego što je rezultat poravnao Đakomo Bonaventura! Sjajno je iskusni italijanski vezista dočekao pas Nika Gonzalesa, plasirao loptu i pogodio malu mrežu za eksploziju oduševljenja među navijačima Viole. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće:  Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca
Hronika

Živeo je za svoje sestre... bio je kum na svadbi nastradao na putu do kuće: Tužna sudbina nastradalog suvozača kod Vlasotinca

Nikola Ranđelović (31) iz Vlasotinca, suvozač u automobilu „reno megan“ kojim je upravljao G. K. (34), nastradao je u jezivoj saobraćajnoj nesreći koja se prekjuče dogodila u selu Gornje Zuniče, nedaleko od Knjaževca. Da priča bude još tužnija, on je nastradao nakon što se vraćao sa veselja na kome je bio kum jednom od najboljih prijatelja!

25.04.2024

12:37

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru
Hronika

Hitno se oglasio MUP povodom incidenta u Novom Pazaru

Policijska uprava u Novom Pazaru, zarad istinitog informisanja javnosti, ističe da su netačne informacije u tekstu „Pucnjava u Ulici Save Kovačevića uznemirila građane - Policija na terenu“, koje je noćas objavio portal „Sandžak danas“, kao i da video koji su postavili uz ovu vest nema apsolutno nikakve veze sa navodnom pucnjavom.

25.04.2024

11:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija