• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2023

12:40

EVO ZAŠTO JE MESI ODBIO MILIJARDU EVRA OD ARAPA! Argentinac će u AMERICI zaraditi DVOSTRUKO VIŠE!

Reuters

Fudbal

EVO ZAŠTO JE MESI ODBIO MILIJARDU EVRA OD ARAPA! Argentinac će u AMERICI zaraditi DVOSTRUKO VIŠE!

Podeli vest

Iznenadio je Lionel Mesi (35) ceo svet odlukom da nastavi karijeru u Inter Majamiju, ali je sada jasno da je on to uradio vođen čistim biznisom.

Mnogi se pitaju zbog čega je jedan od najboljih fudbalera sveta odbio neverovatnih 1,2 milijardu evra od saudijskog Al Hilala, odgovor je - zbog još veće sume novca koju će zaraditi u Sjedinjenim Američkim Državama!

Foto: Reuters

Mesi je priznao da nije bio srećan u Parizu

Nije više u pitanju samo fudbal. Da jeste, verovatno bi Argentinac prihvatio da se vrati u Barselonu i završi karijeru tamo gde je počeo i proveo 21 godinu. Jasno je da je odluka doskorašnjeg prvotimca Pariz Sen Žermena da se preseli u klub čiji je vlasnik čuveni Dejvid Bekam isključivo poslovne prirode.

- Doneo sam odluku. Ne vraćam se u Barselonu, idem u Inter Majami. Da je bilo do novca, otišao bih u Saudijsku Arabiju. Jasno je da mi to nije bilo na prvom mestu. Spreman sam za novi izazov. Želeo sam da napustim Evropu, da izađem iz centra pažnje i više razmišljam o svojoj porodici - poručio je Mesi.

Neće Leo dobiti "na ruke" više od milijardu evra koliko su mu davali Saudijci, ali će sigurno povećati svoje bogastvo, jer ne postoji veće i bolje tržište od američkog kada je reč o sportskom biznisu. Tako će Mesiju pripasti deo profita od kompanija "Apple" i "Adidas", koje su među najvrednijim na planeti i na njihov račun idu zasluge za njegov dolazak.

Foto: Reuters

Leo izabrao Ameriku i zbog porodice

"Apple" će prenositi utakmice MLS lige na glovalnom nivou u narednih deset godina i to za 250 miliona dolara po sezoni. Proizvođač sportske opreme "Adidas" oblači argentinskog asa još od početka njegove profesionalne karijere, kao i svih 29 timova u ligi. Leo će imati deo profita od oba pomenuta giganta", piše ugledni "Atletik".

I tu se ova priča ne završava. Osvajač sedam Zlatnih lopti će selidbom na Floridu početi izgradnju svoje poslovne imperije, na koju će se fokusirati po okončanju karijere. Posle Dejvida Bekama i Zlatana Ibrahimovića, on je bez sumnje najveća zvezda koja će igrati u SAD.

Čim je saopšteno da će aktuelni prvak sveta sa Argentinom obući dres Inter Majamija, ovaj klub je skoro utrostručio broj pratilaca na društvenim mrežama, ali i značajno povećao tržišnu vrednost na čak 600 milijardi dolara.

 

 

"Mesi će inkasirati i deo prihoda od novih sezonskih pretplatnika na prenose mečeva MLS lige, kao i od prodaje ulaznica. Tu su još i prava na lik, kao i opcija za suvlasnička prava u Inter Majamiju", navodi "Atletik".

Verovali ili ne, već su drastično poskupele i karte za mečeve kluba sa Floride, sa 29 na 477 dolara. Stadion prima oko 18.000 ljudi, a svi s nestrpljenjem čekaju debi iskusnog asa, koji bi trebao da se dogodi 21. jula protiv Kruz Azula.

 

 

Leovim odlaskom iz Evrope završava se jedna era. Poslednje dve godine provedene u Pariz Sen Žermenu nisu bile uspešne jer, pre svega, nije osvojen toliko željeni trofej Lige šampiona.

- Nisam bio srećan u Parizu, nisam uživao i to je uticalo na moj i život moje porodice. Nedostajalo mi je sve. Sada samo želim da budem više sa svojim najbližima, da uživam u svakom danu. Imao sam sreću da ostvarim sve u fudbalu i zato je odlazak u Majami nešto malo izvan sporta - naglasio je Mesi.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17