• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.06.2023

13:51

LIVERPUL IMA NOVU 'DESETKU'! Na 'Enfild' stigao aktuelni prvak sveta

Reuters

Fudbal

LIVERPUL IMA NOVU 'DESETKU'! Na 'Enfild' stigao aktuelni prvak sveta

Podeli vest

Argentinski fudbaler Aleksis Mekalister (24) potpisao petogodišnji ugovor sa engleskim velikanom.

Momak koji je na Mundijalu u Kataru sa "gaučosima" stigao do najvrednijeg reprezentativnog trofeja prešao je iz Brajtona u Liverpul za obeštećenje od 42 miliona evra, plus dodatni bonusi od 22 miliona.

Mladi vezista je dobio posebnu čast na "Enfildu", pošto je zadužio dres "crvenih" sa brojem deset. On je prethodne četiri sezone proveo u Brajtonu, a široj javnosti postao je poznat zbog sjajnih partija za nacionalni tim tokom minulog Svetskog prvenstva.

- Neverovatan je osećaj. Ovo je ostvarenje sna, jedva čekam da počnem da treniram. Radujem se prvom susretu sa saigračima. Bila je ovo fantastična godina za mene. Sad je vreme da razmišljam o Liverpulu i da pokušam da budem još bolji igrač - rekao je Mekalister.

On je ponikao u Argentinos juniorsu, bio je na šestomesečnoj pozajmici u Boki, dok je za engleskog premijerligaša na 112 utakmica dao 20 golova, uz devet asistencija.

Ovaj transfer je samo početak renoviranja igračkog kadra Liverpula tokom predstojećeg prelaznog roka, s obzirom da će klub sigurno napustiti Nabi Keita, Okslejd Čembrlen, Džejms Milner, Artur Melo i Roberto Firmino.

- Kada sam osvojio Mundijal, rekao sam da želim još trofeja. Mislim da će mi Liverpul pomoći u tome. Kada si u velikom klubu kao što je ovaj moraš da donosiš titule. Radujem se što ću biti u prilici da nosim crveni dres - poručio je Mekalister.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija