• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Nedeljković

10.06.2023

14:00

BIVŠI AS MANČESTER SITIJA I INTERA STEVAN JOVETIĆ ZA INFORMER O FINALU LIGE ŠAMPIONA: Biće 2:0, a evo ko će biti strelci!

Informer

Fudbal

BIVŠI AS MANČESTER SITIJA I INTERA STEVAN JOVETIĆ ZA INFORMER O FINALU LIGE ŠAMPIONA: Biće 2:0, a evo ko će biti strelci!

Podeli vest

S ulaganjima poslednjih deset godina, od "građana" svi očekuju titulu. Nemoguće je zatvoriti sve igrače poput Holanda, De Brujnea i Silve. Inter zna da igra na rezultat i moglo bi da se desi da se brani dobro i povede iz kontre, kaže Jovetić.

Mančester siti će pobediti Inter u finalu Lige šampiona 2:0, a golove će dati Bernardo Silva i Erling Holand, kaže za Informer Stevan Jovetić, fudbaler koji je igrao za oba kluba. "Građani" će se večeras od 21 čas sastati s Interom u finalu Lige šampiona u Istanbulu (RTS 1, Arena 1 premijum).

Izabranici Pepa Gvardiole izraziti su favoriti uzimajući u obzir formu i kvalitet igrača. Osvojili su već duplu krunu i ovo im je prilika da tome dodaju i treći trofej u sezoni. Pored toga, Gvardiola je u Mančester i doveden 2016. da donese klubu "ušati pehar", a do sada mu to nije polazilo za rukom.

Foto: Informer

Jovetić u Interu
 
Prema Jovetićevim rečima, obe strane imaju šansu za trofej, ali crnogorski as prednost daje Sitiju.

- Bio bi veliki poraz za Siti da ne osvoji titulu. S ovim ulaganjima, od njih se očekuje da osvoje Ligu šampiona svakih pet godina. Veliki su favoriti, nije da igraju s Realom, pa da su blizu po kvalitetu. Moraju sad da je osvoje. Ako bih morao da prognoziram, rekao bih da će rezultat biti 2:0 za Siti, a strelci Silva i Holand. U Sitiju se poslednjih deset-15 godina ozbiljno ulagalo. Već su jednom bili u finalu i izgubili, sad svi od njih očekuju da podignu trofej. To samo može da im bude opterećenje. Ipak, sve su to ozbiljni igrači koji znaju da se nose s pritiskom - kaže Jovetić.

Foto: Informer

Stevan Jovetić

Sve oči biće uprte u napadača Erlinga Holanda, koji je jedan od najboljih fudbalera planete. Međutim, crnogorski reprezentativac izdvaja Kevina de Brujnea.
- Suludo je pričati o kvalitetu igrača Sitija, tamo nema lošeg pojedinca. Svi su u dobroj formi, igraju konstantno, ali igrač koji najviše doprinosi igri jeste De Brujne. Mnogo mi se sviđa i Marez. Nije trenutno u prvom planu, ali uz De Brujnea mi je omiljeni. Holand je, naravno, fantastičan igrač, ali znaće Inter kako to da reguliše. Zatvoriće mu dubinu, što je veoma teško, ali opet, protiv njega veoma bitno. S druge strane, zatvoriš njega - imaš Bernarda Silvu, imaš Gundogana, Griliša, De Brujnea. Nemoguće je sve to zatvoriti - smatra Jovetić.

Gvardiola je nivo iznad svih

Način na koji menadžer Sitija Pep Gvardiola funkcioniše sa igračima je nivo iznad svega što treneri rade, smatra Stevan Jovetić.
- Gvardiola je jedan od najboljih, ako ne i najbolji trener današnjice. Zna šta radi, osvojio je sve što se moglo osvojiti. Opet, nije lako eksperimentisati s takvim igračima, gura štopera na zadnjeg veznog, desnog beka na štopera i svi se snađu. Viši nivo. Ozbiljan trener. Inzagija poznajem manje, ali i on je postizao rezultate za poštovanje - objasnio je Jovetić.

Otežavajuća okolnost za Siti je atmosfera, u kojoj deluje kao da su već osvojili trofej. Kad sve stane u 90 minuta, jedna šansa može da promeni tok utakmice. Upravo takvu šansu čekaće Inter.
- Ne bi smeo da se stvara utisak kao da je Siti već pobednik. Doći do finala Lige šampiona ne možeš slučajno. Treba odigrati toliko utakmica, dakle moraš posedovati kvalitet. Pritom, Italijani su uvek znali da igraju na rezultat. To znači da će Inzagi dobro da postavi utakmicu i čeka šansu iz kontre. Računam da će početi Lautaro Martinez i Edin Džeko, a Lukaku će ući s klupe. Džeko traje već 15 godina i gde god da je igrao, davao je golove, Lautaro takođe, osvojio je Svetsko prvenstvo s Argentinom. U Interu igra odlično. Uz to, Siti igra otvoreno. Tu Inter može da nađe šansu, da se brani dobro, a onda da gol i povede. Onda bi sve bilo mnogo teže za Siti - zaključio je Jovetić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija