• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2023

17:56

STANKOVIĆIMA JE FINALE LIGE ŠAMPIONA "TRADIZIONE DI FAMIGLIA"! Nekad Dejan, večeras Aleksandar

profimedia

Fudbal

STANKOVIĆIMA JE FINALE LIGE ŠAMPIONA "TRADIZIONE DI FAMIGLIA"! Nekad Dejan, večeras Aleksandar

Podeli vest

Nadaju se u Interu da imaju šampionski pelcer u ekipi, iako u timu koji predvodi Simone Inzagi nema nijednog igrača koji je osvajao trofej Lige šampiona.

Ima, međutim, onih koji od kuće nose šampionsko vaspitanje i šampionski pelcer, a tu se misli na mladog defanzivnog vezistu "neroazura" Aleksandra Stankovića. Sin Dejana Stankovića, bivšeg asa Intera i nekadašnjeg kapitena reprezentacije Srbije, biće u konkurenciji za tim, ali će meč početi sa klupe. Vrlo je verovatno da Stanković neće zabeležiti ni minut u velikom finalu, budući da ove sezone nije debitovao za milanski klub ni u Ligi šampiona, ni u Seriji A, čak ni u Kupu Italije. Ipak, Italijanima je veoma važno što će duh ratničke porodice Stanković biti prisutan u svlačionici Intera.
 

Foto: profimedia

Aleksandar Stanković i Romelu Lukaku

Dejan je bio član poslednje generacije "neroazura" koja je 22. maja 2010. godine osvojila Ligu šampiona, a tad je ujedno poslednji put "pehar s velikim ušima" putovao u Italiju. O porodičnoj vezi u Interu pisala je i španska Marka.

"Legendarni Dejan Stanković, dojučerašnji trener Sampdorije, predao je dirigentsku palicu svom sinu Aleksandru. Stanković mlađi, koji igra na poziciji veznog ili centralnog beka, još nije debitovao pod Simoneom Inzagijem. Njegovo mesto je u Primaveri, tamo je kapiten, a taj mladi Interov tim s klupe predvodi još jedan šampion Evrope sa Interom 2010. - Kristijana Čivua", piše Marka.
 

 


Aleksandar je, međutim, do sad tačno deset puta dobijao poziv da se na određeno vreme priključi prvom timu "neroazura", pa je s klupe za rezerve ispratio polufinale Lige šampiona protiv Milana (0:1), kao i finale Kupa Italije protiv Fiorentine (2:1).

Dejan puca od ponosa kad govori o svom sinu, pa je tako sa osmehom od uva do uva nedavno prepričavao kako sa Aleksandrom disktuje o fudbalu.

- Znate li šta mi kaže? Da sam možda bio fizički jači od njega, ali da je on tehnički superiorniji - nasmejao se Dejan.

 

 

Foto: pritnscreen

Aleksandar i Dejan u Bobo TV


Aleksandar je međutim ubrzo dodao:
- Tata mi je idol! Želim da se ugledam na njega u svakom smislu. Od aktivnih igrača posebno me inspiriše Enco Fernandez.

Dejanov najstariji sin Stefan takođe je prošao omladinsku školu Intera, ali je već sa 17 godina rešio da batali fudbal i okrene se studijama. Filip je golman, koji se i dalje vodi kao član "neroazura", ali je trenutno na pozajmici u holandskom Volendamu.

 


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija