• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.06.2023

12:15

GVARDILA PROZVAO UEFA I FIFA: Igračima je potreban odmor, razmislite o tome!

Tanjug/AP

Fudbal

GVARDILA PROZVAO UEFA I FIFA: Igračima je potreban odmor, razmislite o tome!

Podeli vest

Pep Gvardiola je sa Mančester sitijem osvojio Ligu šampiona, u finalu je pao Inter (1:0), pa španski stručnjak udario po UEFA i FIFA.

Pogodak vredan titule postigao je Rodri u 68. minutu, a Sit je završio sezonu sa trofejima Lige šampiona, Premijer lige i FA kupa. Pep Gvardiola je treći put u trenerskoj karijeri osvojio Ligu šampiona pa se na drugom mestu večne liste izjednačio sa Zinedininom Zidanom, dok je Karlo Anćeloti na vrhu sa četiri.

Foto: EPAIMAGES

 

Posle pobede i velikog uspeha imao je Španac šta da kaže UEFA i FIFA.

- Nismo bili na željenom nivou. Nakon Svetskog prvenstva  smo podigli formu, ali ovu utakmicu nismo odigrali najbolje. Nemamo snage i energije da razmišljamo  o idućoj sezoni, to je nemoguće. Treba nam odmor. Sezona je bila preduga. Igrače sad čekaju utakmice za reprezentacije, nakon cele sezone moraju da igraju  utakmice. Pozivam UEFA-u i FIFA-u da razmisle o tome. Ovo je previše - poručio je Pep.

Foto: EPAIMAGES

 

Gvardiola je u Sitiju  od 2016. i sad se napokon domogao Lige šampiona.  Nakon utakmice je naglasio da je umoran, ali zadovoljan.

- Stvarno sam umoran, smiren sam i zadovoljan. Teško je osvojiti ovaj trofej. Inter je igrao odlično. Igračima sam na poluvremenu rekao da budu strpljivi i da će prilika doći. Da bi se osvojila Liga šampiona  potrebno je imati i sreće. Ederson je branio, oni su promašivali, mogli su i da izjedneče. Ovo takmičenje je kao bacanje novčića. Ipak, mi smo ga osvojili - poručio je Gvardiola.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija