• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.06.2023

07:48

NIŠTA OD NAGELSMANA: Pariz Sen Žermen se okreće B opciji!

REUTERS/Heiko Becker

Fudbal

NIŠTA OD NAGELSMANA: Pariz Sen Žermen se okreće B opciji!

Podeli vest

Pregovori između Pariz Sen Žermena i Juliana Nagelsmana su propali.

Više od deceniju Pariz Sen Žermen čelnici Pariz Sen Žermena imaju samo jedan san - titulu Lige šampiona. Ogromna ulaganja i moćan tim rezultat nisu doneli, treneri su se menjali kao na traci - ni to nije pomoglo, ali katarski vlasnici nemaju nameru da odustanu. Nakon što je sa Parka pričneva otišao Kristof Galtije, Sveci traže novog trenera, ali to po pisanju "Ekipa" neće biti Julian Nagelsman. 

Dugo je nemački stručnjak pragovarao sa Parižanima, delovalo je da je posao sklopljen, ali je u poslednjem momentu došlo do razmimoilaženja. Imali su Sveci ideju da Nagelsman bude prvi trener, a da mu ulogu asistenta "igra" Tjeri Anri. Francuz je to odbio, kasnije je i dugogodišnji pomoćnik Dino Topmeler preuzeo Ajntraht iz Frankfurta te se zamisao Pariz Sen Žermena srušila kao kula od karata. 

Ipak, francuski mediji pišu kako je klub iz prestonice od starta imao i B opciju. Španski "Relevo" prenosi da se radi o Tijagu Moti, bivšem fudbaleru Pariz Sen Žermena i stručnjaku koji je trenersku karijeru počeo upravo na Parku prinčeva. 

Foto: Reuters

Tijago Mota je osam sezona nastupao za Svece, osvojio je čak 18 trofeja, nakon veoma uspešne karijere uplivao je u trenerske vode upravo u Parizu gde je sa omladinskim timom ređao dobre rezultate. Prvi samostalni angažman imao je u Đenovi, kasnije je vodio Speciju, a početkom minule sezone nasledio je Sinišu Mihajlovića u Bolonji. 

Klub sa stadiona Renato Del'Ara ređao je sjajne rezultate u Seriji A što je bila preporuka za Tijaga Motu. Pominjao se Brazilac kao potencijalni naslednik Lučana Spaletija u Napoliju, ali je u međuvremenu podno Vezuva otišao Rudi Garsija. Ipak, nakon što se javio Pariz Sen Žermen utisak je da će Bolonja morati da traži novog trenera. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU
Politika

"Tajms" preneo nepostojeću izjavu predsednika Vučića! Gujon: Srbija odavno donela odluku da se pridruži EU

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon saopštio je da je današnji „Tajms” objavio neistinitu tvrdnju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da bi ''Srbija mogla da zaobiđe EU i uđe u BRIKS'', zamolivši britanski list da se javno izvini zbog obmanjivanja javnosti i promeni naslov članka koji je zasnovan na lažnom citatu.

25.10.2024

22:55

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija