• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.06.2023

16:40

OSVOJIO MUNDIJAL, RAZBILA GA NEMAČKA, SADA IMA NOVI KLUB! Legendarni trener ne odustaje, sa 75 godina preuzeo 21. tim u karijeri! (FOTO/VIDEO)

EPA

Fudbal

OSVOJIO MUNDIJAL, RAZBILA GA NEMAČKA, SADA IMA NOVI KLUB! Legendarni trener ne odustaje, sa 75 godina preuzeo 21. tim u karijeri! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Čuveni brazilski fudbalski stručnjak Luis Felipe Skolari (75) imenovan je za novog stratega fudbalskog kluba Atletiko Mineiro.

Legendarnom stručnjaku to će biti 21. različiti klub u trenerskoj karijeri, koja je, verovali ili ne, započeta davne 1982. godine!

Ogromna je lista klubova koje je popularni "Big Fil" predvodio. Počeo je karijeru u brazilskom klubu CSA, a potom bio kormilar Žuventuda, Pelotasa, Al-Šababa iz Saudijske Arabije, Gremija, Gojasa, Al Kadisije iz Kuvajta, selekcije kuvajta, Krisijume, Al-Ahlija iz Arabije, japansku Ivatu, Palmeiras, Kruzeiro, reprezentaciju Brazila i Portugala, zatim Čelsi, uzbekistanski Bunjodkor, kineski Gvangžu Evergrande, Kruzeiro i Atletiko Paranaense. Neke ekipe je vodio dva ili tri puta, a Gremio čak četiri, dok je selektor Brazila bio u dva navrata.

Zaista, impresivna karijera! Ono po čemu će ga Brazilci zauvek upamtiti su Svetska prvenstva iz 2002. i 2014. godine. Prvo je osvojio, na drugom je doživeo najveću blamažu u životu, koja će ga proganjati.

Foto: EPA

 

Naime, 2002. godine u Japanu i Južnoj Koreji dominantno je došao do "Boginje", a svetu je predstavio neke od budućih svetskih zvezda, poput Ronaldinja, Klebersona, Lusija i ostalih. Na krilima te slave živeo je dugo, bio je omiljena ličnost u domovini, da bi 2014. godine doživeo šamar koji će večno pamtiti.

Foto: EPA

 

Na Svetskom prvenstvu u Brazilu, Skolari je imao zadatak da "kariokama" donese šestu titulu prvaka sveta. Sve je to dobro išlo do polufinala, a onda je usledio čuveni meč sa Nemačkom, koji je obeležio istoriju fudbala. 

Nemci su, upravo u Belo Orizonteu, gde će ubuduće raditi kao trener, savladali Brazilce sa čak 7:1 i naneli im najbolniji poraz u istoriji. 

U Atletiko Mineiru čeka ga vrlo jak igrački kadar, između ostalog, igrači poput Hulka, Paulinja i Otavija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija