• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2023

15:06

ŠTA TO BEŠE SKROMNOST? Mbape nema dilemu: ZASLUŽUJEM ZLATNU LOPTU!

Reuters

Fudbal

ŠTA TO BEŠE SKROMNOST? Mbape nema dilemu: ZASLUŽUJEM ZLATNU LOPTU!

Podeli vest

Fudbaler Pari Sen Žermena Kilijan Mbape izjavio je da zaslužuje da dobije "Zlatnu loptu", koja se dodeljuje najboljem igraču sveta.

Mbape je ove sezone postigao 54 gola u dresu "svetaca" i reprezentacije Francuske. On je pretekao legendarnog sunarodnika Žista Fontena po broju pogodaka u domaćim i međunarodnim takmičenjima u jednoj sezoni.

Francuska je sinoć pobedila Grčku 1:0 u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Nemačkoj, a jedini gol na ovoj utakmici postigao je Mbape.

Foto: Reuters

 

- Uvek je teško pričati o individualnom trofeju, pošto moraš sam to da dostigneš i to je nešto što ne mora da 'prođe' u očima šire javnosti. Novi kriterijumi, radi se o nekome ko se istakao.... Mislim da odgovaram ovim kriterijumima, ali videćemo... - rekao je Mbape za TF1.

Zlatna lopta će biti dodeljena 30. oktobra, a pored Mbapea kandidati su Lionel Mesi, Erling Haland, Kevin De Brujne i Vinisijus Žunior. Ova nagrada je prošle godine pripala sada već bivšem fudbaleru Reala Karimu Benzemi.

Mbape je nedavno objavio da je obavestio čelnike Pari Sen Žermena da neće da aktivira klauzulu u ugovoru o produženju saradnje sa "svecima" do juna 2025. godine. Francuski reprezentativac bi mogao na kraju naredne sezone da napusti PSŽ bez obeštećenja.

- Ostaću u Pari Sen Žermenu i naredne sezone, a onda ću u junu 2024. odlučiti tek o svojoj budućnosti. Mnogo stvari može da se dogodi u jednoj godini, posebno u klubu kao što je PSŽ - rekao je Mbape.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija