• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2023

22:42

BOD! LAZOVIĆ FENOMENALNIM GOLOM SPASIO PIKSIJA I "ORLOVE"! Malo je falilo da Srbija PUKNE I IZBLAMIRA SE protiv Bugarske! (VIDEO)

EPA-EFE/VASSIL DONEV

Fudbal

BOD! LAZOVIĆ FENOMENALNIM GOLOM SPASIO PIKSIJA I "ORLOVE"! Malo je falilo da Srbija PUKNE I IZBLAMIRA SE protiv Bugarske! (VIDEO)

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije remizirala je sa Bugarskom 1:1 u trećem kolu grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Teško izboren remi u duelu sa selekcijom Mladena Krstajića, poveli su Bugari preko Despodova u 47. minutu, a poraza nas je spasio u dubokoj nadoknadi vremena Darko Lazović fenomenalnim golom.

Prva šansa za Srbiju viđena je u 5. minutu. Centrirao je Dušan Tadić iz kornera s desne strane, lopta je prohujala kroz peterac, ali niko nije uspeo da je zakači i pošalje ka golu.

Dva minuta kasnije odlično je Andrija Živković primio dugu loptu, prevario čuvara i prošao po desnoj strani, ali je njegov centaršut skrenuo jedan defanzivac domaćih. Golman Đulgerov bio je na mestu.

Uzvratili su Bugari brzim napadom, ali bez većih problema za Vanju Milinković Savića.

Foto: Starsportphoto

Brza i konkretna akcija "orlova" viđena je u 15. minutu, Kostić je bio u napadu, ali nije bio dobar centaršut. Lopta mu je malo prešla preko noge i završila malo preko gola Đulgerova.

U 25. minutu Sergej Milinković Savić je posle kornera prišao prvoj stativi i onda glavom probao da "očeše" loptu, koja je otišla preko gola.

Loše postavljena odbrana Srbije, igrao se 31. minut Georgi Rusev je istrčao pred Vanju Milinković Savića, ali je u situaciji "1 na 1" šutirao malo pored gola.

Foto: Starsportphoto

Minut kasnije, odmah su Piksijevi izabranici uzvratili, preko Joveljića, pa potom i Tadića, ali ostaje 0:0.

U finišu prvog dela igre videli smo dve dobre akcije Srbije i oba puta je mladi Dejan Joveljić bio u ofsajdu.

Tek što je počelo drugo poluvreme šok za "orlove". U 47. minutu loše je reagovala naša odbrana, dozvolili smo domaćim igračima da nam se ušetaju u peterac, Iliev je ostavio sjajnu povratnu, a kapiten Despodov zatresao mrežu.

Igrao se 60. minut kada se Čočev izvukao i posle centaršuta zahvatio loptu glavom, ali je ona završila pored stative.

Četiri minuta kasnije "orlovi" su tražili penal. Pavlović je sklonio loptu grudima i ubrzo se "ispružio" na zemlji posle blagog kontakta sa protivničkim igračem, ali se sudija Poson nije oglasio.

U 69. minutu imali smo mnogo sreće. Filip Krastev, momak koji je pre nekoliko minuta ušao u igru, gađao je levom nogom dalji ugao i pogodio prečku.


Vanja Milinković Savić je već video loptu u golu, ali sve se dobro završilo...

Pokušavali su "orlovi", jurili bar izjednačujućujući gol, a vreme je neumitno teklo. Desetak minuta pre kraja "sat" je radio za Bugare. 

Nismo više imali kud, morali smo da krenemo na sve ili ništa, i stigli do izjednačujućeg gola u šestom minutu nadoknade vremena, a u strelce se upisao Darko Lazović.

Malo je falilo da Bugari pobede, ali se fudbaler Verone pobrinuo da se to ne desi, pa je sjajnim golom u poslednjim sekundama meča našoj reprezentaciji doneo bod.

Standings provided by Sofascore

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MLADEN

pre 1 godinu

Skroz Lose!!! Kako izgleda kad dobijemo Samar na Prvenstvo, onda nemozemo da se Oporavimo 2 God. Srpske Gene : Starleta, Novac itd Novi Fudbalski Stadion? Smesno Moderan Fudbal? Uprava Napolje i Vidica na mjesto FSS Trenutno u FSS= Mafija i Huligani, Narkotika, Starlete

branislav41

pre 1 godinu

Jad i beda od igre.A sta drugo i ocekivati od ovako razbucanog tima.Sit sam prica o umoru,prezasicenosti .......i ostalim budalastinama, kao opravdanju za losu igru.Pravi razlog je losa selekcija,pogresna taktika i velicanje "velicina"koje to nisu.Vreme ce to pokazati jako brzo

Pera

pre 1 godinu

Tito je jevrein iz Mađarske nasledio ga je Tito2 Soros takođe jevrein iz mađarske u isplaniranom uništavanju Srba još u Jajcu isečene su etničke granice Srba na republike da bi se sfrj raspala pod komandom jevreja I Tuta a uokviru tog holokausta uništavanja je Srpska kultura i sport fudbal...! Danas Srpskim fudbalom komanduju kadrovi iz Titove jugoslavije u nastavku uništavanja našeg fudbala danas starci koima je uspelo da nekada Srpski fudbal i klupski i reprezentativni u vrhu Evrope svedu na najniži nivo! Fudbaleri su profesionalci koi igraju za novac a ne za klubove ili reprezentaciju to su plaćeni klovnovi izdajnici sramota Srbije. Najveća međunarodna mafija koja kreira prvenstva i nacionalna i reprezentativana je FIFA-UEFA koja postavlja fudbalske funkcionere u saveze država članica postiže ciljeve političko- bezbednosne kreira uspešne države i neuspešne kao što je Srbija po Titovom planu uništavanja. Strane službe su u vrhu fudbala STARCI.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada
Politika

Mađarska otvara nova pristupna poglavlja sa Srbijom! Sijarto: Centralna Evropa i zapadni Balkan mogli bi da budu most između Istoka i Zapada

Mađarska će tokom svog predsedavanja Evropskom unijom, koje počinje 1. jula, otvoriti nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom i voditi međuvladine razgovore sa svih pet kandidata za članstvo Zapadnog Balkana u okviru svojih nastojanja da ubrza proširenje EU u tom regionu, izjavio je danas ministar spoljnih poslova i trgovine Peter Sijarto.

26.06.2024

12:58

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija