• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.06.2023

23:00

(OCENE) NAJSLABIJA SRBIJA U PIKSIJEVOJ ERI: Izmene sprečile PORAZ! Štoperi PODBACILI, teško je bez Vlahovića i Mitrovića

Starsportphoto

Fudbal

(OCENE) NAJSLABIJA SRBIJA U PIKSIJEVOJ ERI: Izmene sprečile PORAZ! Štoperi PODBACILI, teško je bez Vlahovića i Mitrovića

Podeli vest

Fudbaleri Srbije remizirali su sa Bugarskom u Razgradu u okviru četvrtog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - 1:1 (0:0).

Bila je Srbija dominantna na gotovo svim utakmicama od kako je na mesto selektora seo Dragan Stojković Piksi. Nizali su Orlovi sjajne rezultate, a večeras je došlo "otrežnjenje". U eri legendarnog fudbalera Srbija je u Razgradu odigrala najslabiju utakmicu, ali pokazala odliku najboljih na svetu pošto je uprkos slaboj igri izbegla poraz. 

Ocene

Vanja Milinković-Savić, 6 - Atipično nesiguran, verovatno posledica celokupnog utiska naše reprezentacije. Sredinom prvog poluvremena okliznuo se posle ispucavanja i umalo poklonio loptu domaćinu. Kod gola Bugara ništa nije mogao, u finišu meča sačuvala ga je i prečka. Sve u svemu - utakmica za zaborav svih, pa tako i golmana Torina. 

Nikola Milenković, 5 - Prvi među mnogima koji su večeras potpuno podbacili! Nakon uvodnih 30 minuta bio je Milenković pod najvećim pritiskom reprezentacije Bugarske. Mučio ga je pošteno Kiril Despodov, a na startu drugog poluvremena uspeo da kaznj Milenkovićevo kašnjenje u kaznenom prostoru.  

Nemanja Gudelj, 5,5 - Malo je falilo da osvajač Lige Evrope u finišu meča pokloni pobedu Bugarima kada se okliznuo na sredini terena. Tada ga je spasio Vanja Milinković-Savić, ali takvu sreću nije imao 20ak minuta ranije kada se takođe okliznuo i dao šansu Bugarima da povedu što su oni i iskoristili. Ujedno, bila je to jedina greška štopera Sevilje večeras u Razgradu, ali slaba vajda budući da se od njega očekuje da iz poslednje linije kreira igru našeg nacionalnog tima. Toga protiv Bugarske - nije bilo. 

Strahinja Pavlović, 5,5 - Morao je bolje prilikom gola Bugarske, spusio je idealno loptu Popovu za centaršut, a potom i kasnio da blokira beka domaćina.  

Foto: Starsportphoto

Andrija Živković, 6 (do 71. minuta) - Bio je bek Srbije jedan od najraspoloženijih za igru na startu utakmice. As PAOK-a hitao je uz desnu aut-liniju, posle samo deset minuta dva puta je opasno ugrozio Đulgerova. Ipak, kako je utakmica odmicala tako se i Živković stopio u sivilo Orlova. 

Saša Lukić, 5,5 (do 58. minuta) - U eri Dragana Stojkovića Piksija vezista Fulama odigrao je večeras najslabiju utakmicu u dresu reprezentacije. Posledica toga može da bude činjenica da je u finišu sezone slabo igrao u Londonu. Morao je selektor da ga vadi iz igre već sredinom drugog poluvremena kako bi nakon gola Bugarske uveo igrača koji je ofanzivno potentniji. 

Nemanja Maksmović, 6 (do 81. minuta) - Gotovo identična situacija kao kod Saše Lukića. Nije vezista Hetafea bio na prepoznatljivom nivou, držao je Maksimović konce na sredini terena tokom pola sata, ali kada su se Bugri oslobodili uvodnog pritiska prečesto je bio u praznom prostoru... Hvatali su ga domaći fudbaleri u raskoraku. Pomeranjem SMS-a u vezni red zaigrao je nešto sigurnije na obe strane terena. 

Filip Kostić, 5,5 (do 71. minuta) - Bio je fudbaler Juventusa okarakterisan kao jedan od najopasnijih u taboru Orlova zbog čega je bio pod budnim okom Popova i Petkova. Nije Kostić mogao da dođe do daha zbog čega je Milinković-Savić tokom prvog poluvremena igrao nešto bočnije od uobičajenog. Ipak, falila je prodornost momka iz Kragujevca reprezentaciji Srbije, baš kao i na Mundijalu u Kataru...

Dušan Tadić, 5,5 - Sve što važi za Kostića, važi i za kapitena Tadića. Nikako as Ajaksa nije uspevao da pronađe prostor za kreaciju, prekidima je ugrožavao gol Bugara, ipak, ništa više od toga. 

Sergej Milinković-Savić, 5 - Još jedno bledo izdanje jednog od najboljih fudbalera sveta u dresu reprezentacije. Ruku na srce, SMS je večeras igrao nešto bočnije u odnosu na ulogu koja mu najviše odgovara, ali to ne može biti izgovor za slabu partiju u Razgradu. 

Foto: Starsportphoto

Dejan Joveljić, 6 - Kupio je Joveljić golovima protiv Jordana startnu postavu za duel sa Bugarima, igrama u Los Anđelesu to je svakako i zaslužio, ali je jasno da su Orlovima večeras falili Vlahović i Mitrović. Pre svega zbog iskustva, želja je bila neupitna, nekoliko dobrih šansi, najbolju u 90.minutu kada ga je Gruev izblokirao, imao je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, ipak, bez konkretnog učinka.

Izmene: 

Đorđe Jovanović, 6 (od 58. minuta) - Ulaskom napadača Makabija igra Srbije počela je bolje da funkcioniše, imao je dobru šansu i u finišu meča. 

Darko Lazović, 7 (od 71. minuta) - Premalo vremena za konkretan učinak, a onda bum! Darko Lazović odapeo je strelu sa ivice kaznenog prostora i doneo bod Orlovima. "Ubo" je selektor Stojković sa svim izmenama u Razgradu. 

Filip Mladenović, 6,5 (od 71. minuta) - Iako je na terenu proveo tek nešto više od 20 minuta novopečeni fudbaler Panatinaikosa bio je najbolji akter u taboru Srbije pošto je u finišu meča dva puta sa golom spojio Joveljića, ali napadač to nije krunisao pogotkom. 

Marko Grujić, bez ocene (od 81. minuta) - Premalo vremena za konkretan učinak. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom
Politika

Vesić: Radimo na boljoj saobraćajnoj povezanosti sa Rumunijom

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ambasadorka Rumunije u Srbiji Silvija Davidoju saglasili su se danas da bi dobri politički odnosi dve zemlje trebalo da utiču i na poboljšanje ekonomskih odnosa odnosno bolju saobraćajnu povezanost čemu bi, kako su naveli, doprinela realizacija projekata pre svega u oblasti putne i železničke infrastrukture.

03.06.2024

17:24

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija