• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.06.2023

23:50

ODMAH PROVERITE ŠTA RADE! HAOS u Premijer ligi zbog SUMNJVOG poslovanja ČELSIJA! Legende TRAŽE KAZNE

REUTERS/Simon Dawson

Fudbal

ODMAH PROVERITE ŠTA RADE! HAOS u Premijer ligi zbog SUMNJVOG poslovanja ČELSIJA! Legende TRAŽE KAZNE

Podeli vest

Legendarni engleski fudbaler Geri Nevil smatra da bi poslovanje Čelsija trebalo da se proveri.

Kada je krajem prošle sezone Roman Abramovič nateran da Čelsi proda Todu Boliju, navijači Plavaca raširenih druku dočekali su Amerikanca na Stamoford Bridžu. Ipak, nakon samo godinu dana jasno je svima da je američki vlasnik uspeo da uprska sve ono što je Rus gradio tokom prethodne decenije. 

Čelsi je, uprkos ogromnim ulaganjima i pojačanjima u vrednosti od preko 600.000.000 evra ostvario katastrofalan rezultat. Čak tri trenera prodefilovala su kroz Stamford Bridž prošle sezone, a krajem takmičarske godine promovisan je i četvrti - Maurisio Poketino. Argentinac će u narednom periodu imati zadatak da stabilizuje klub i vrati ga u evropski fudbal, ali je jasno da je pred njim pakleno težak zadatak. 

Plavci, pre svega, moraju da ispeglaju knjige kako ne bi dobili kaznu od strane UEFA, a sve zbog kršenja finansijskog fer-pleja. Zbog toga, Čelsi će ovog leta morati da rastereti igrački kadar, čak šest igrača nalazi se na izlaznim vratima kluba, a velikan iz Londona bi u zamenu za njih mogao da zaradi oko 100.000.000 funti. Navodno, svi će put Saudijske Arabije što je izazvalo sumnju kod Geri Nevila. 

Foto: Reuters

Legendarni engleski reprezentativac smatra da bi Čelsijevi transferi u poslednjih godinu dana, ali i oni koji će biti obavljeni u narednim periodu trebalo pratiti posebnom pažnjom. Nevil ističe da postoji sumnja da su, zapravo, vlasnici Čelsija bogataši iz Saudijske Arabije koji su investirali milijarde u kompaniju koju predstavlja Tod Boli, te da je Amerikanac samo marioneta...

- Verujem da bi istog trenutka transferi trebalo da budu zaustavljeni, dok se ne proveri vlasnička struktura u Čelsiju i to da li postoje aspekti ovih transfera koji nisu u skladu sa propisima. Premijer liga bi trebalo da uvede hitni embargo na te transfere, da bi osigurao da integiret igre nije ugrožen. Trebalo bi da se izvrši provera tih transakcija. Premijer liga bi odmah trebalo da istraži ove transfere sa Saudijcima. Neka kontrolor 'uđe' u to istog momenta... Ako nešto ne izgleda pravilno, onda verovatno i nije. Potrebna je nezavisnost u ovoj situaciji što pre. Haos je kako se nadzire naša igra - rekao je Geri Nevil. 

Čelsi je, nedavno, u Mančester siti prodao Matea Kovačića za "samo" 29.000.000 evra što je takođe izazvalo brojne reakcije u Britaniji budući da se radi o smešnoj sumi u današnje vreme. A kao što smo pomenuli, sa Stamoford Brižda mogli bi da odu Hakim Zijeh, Eduar Mendi, Kalidu Kulibali, Kalum Hadson-Odoi i Pjer Emerik Aubamejang - svi put Saudijske Arabije, dok je to već danas uradio Ngolo Kante. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!
Politika

Nosilac opozicione liste se tukao s policijom, podržavao pajser brigade, prekršajno osuđivan... Evo kako Bora Solunac tumači uljudnost i pristojnost!

Nosilac zajedničke liste 12 opozicionih stranaka i pokreta, Borislav Novaković, koji u kampanji tvrdi da se zalaže za uljudnost i transparentnost u politici, tukao se s policijom, lažno glasao iz Soluna, podržavao pajser brigade omladine Narodne stranke, i preršajno je osuđivan za privredne prestupe. Osim toga, primao je platu za posao na koji nije dolazio.

21.05.2024

10:49

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija