• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.06.2023

07:00

KOMENTATOR REKAO HRVATU DA JE RUŽAN, Vida ga tužio, pa izgubio! Mora da plati odštetu

reuters

Fudbal

KOMENTATOR REKAO HRVATU DA JE RUŽAN, Vida ga tužio, pa izgubio! Mora da plati odštetu

Podeli vest

Hrvatski fudbaler Domagoj Vida tužio je holandskog komentatora Sirda de Vosa, jer je u prenosu rekao da je rugoba, i izgubio.

Do skandala je došlo krajem 2021. godine pre početka utakmice između Bešiktaša i Ajaksa, koju je turski tim izgubio rezultatom 2:1. Vida, tada kapiten Bešiktaša, razmenio je  klupske zastavice sa kapitenom Ajaksa i reprezentativcem Srbije, Dušanom Tadićem, pa ga je u tom trenutku  kamera zumirala, a komentatoru je jezik bio brži od pameti.

- Vida inače ne sme da igra u ovom terminu jer je previše ružan, a sada deca gledaju televiziju. Bešiktaš je zbog toga morao da plati i traži posebnu dozvolu da Vida igra - izjavio je tada De Vos.

Vida, sada fudbaler AEK-a iz Atine, tužio je  komentatora i potraživao odštetu od 5.000 evra. Holanđanin se na sudu branio da je koristio slobodu izražavanja i da nije želeo da uvredi fudbalera, a sud je presudio u njegovu korist uz obrazloženje da je sporne reči izgovorio u nameri da budu smešne.

- Gledaocima je jasno da je komentator spornu rečenicu izrekao s namerom da bude smešna. Ona to nije, nego je neprimerena i neukusna, ali ipak je samo šala - navodi se u presudi.

Vida će  sada morati da plati troškove od 3.853 evra plus dodatne kamate i takse za advokate i troškove postupka. 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija