• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.07.2023

13:00

Miljko Ristić: Ljupko je u veštačkoj komi, ali ja sam optimista (VIDEO)

Informer

Fudbal

Miljko Ristić: Ljupko je u veštačkoj komi, ali ja sam optimista (VIDEO)

Podeli vest

Proslavljeni fudbalski trener Ljupko Petrović je u stabilnom stanju, ali i dalje je neizvesno u kom pravcu će teći oporavak, kaže kardiohirurg Miljko Ristić.

Trener Ljupko Petrović (76) je i dalje u veštačkoj komi i njegovo stanje je neizvesno, ali ja sam optimista, kaže poznati kardiohirurg Miljko Ristić za Informer. Njih dvojica su privatno prijatelji i Ristić je odlično obavešten, iako ga on ne leči niti ga je ijednom video otkad je Petrović u bolnici.
Proslavljeni trener je u četvrtak doživeo najpre lakši, a potom teži moždani udar, kada je na autoputu ušao u traku koja je imala suprotan smer i izazvao je sudar. Od šoka se slogirao i od tada leži u bolnici. Prema Ristićevim rečima, još se ne može reći da je van životne opasnosti, ali optimista je i nada se da će oporavak teći u dobrom smeru.

Foto: Tanjug

 


- Ljupka znam privatno, a bio je i naš pacijent, radili smo mu neka ispitivanja. Pogodilo me je to što mu se desilo. Koliko znam, u stabilnom je stanju, tako da je to ohrabrujuće, ali ne možemo više od toga reći, nadam se da će sve ići u dobrom pravcu. Nisam bio u poseti, ali dobro sam informisan. Poznajem ga i lično. Kod oštećenja mozga princip lečenja je farmakološko produžavanje kome, jer onda su najmanje potrebe moždanih funkcija, za kiseonikom i slično. On je trenutno u veštačkoj komi. Moram da budem realan - njegova pregnoza je neizvensa. Mislim da će on ipak izgurati, optimista sam. Najkritičnijih je bilo prvih 48 sati, a on se za sada drži odlično - rekao je Ristić gostujući na "Informer TV".  

Prema Informacijama do kojih je Informer došao, Petrović ima izliv krvi na mozak. Kod takvog oštećenja, presek se pravim na sedam, 14 i 21 dan. Ako to u tom periodu sve bude u redu, može se reći da će oporavak uspeti.

Foto: Starsportphoto

 

- Ne sme ništa sad da se precizira, jer prošlo je manje od tri dana. Za sada je u stabilnom stanju, a to je dobar pokazatelj. Ipak, pre sedmog dana nezahvalno je prognozirati. Najbolji lekari su oko njega i čekaju da mu se krv povuče iz moždane opne. Dok se to ne desi, ništa drugo ne sme da se radi - zaključio je naš izvor.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija