• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.07.2023

11:56

Pankov: U Zvezdi sam navikao na pritisak, naježim se pri pomisli na finale Kupa!

FK Legija

Fudbal

Pankov: U Zvezdi sam navikao na pritisak, naježim se pri pomisli na finale Kupa!

Podeli vest

Srpski fudbaler je pre mesec dana pojačao Legiju, a sada je Poljacima objasnio šta je sve prošao sa crveno-belima.

Imao je Radovan Pankov (27) put od sjaja do očaja i nazad u Crvenoj zvezdi, a posle četiri godine saradnje usledio je rastanak ovog leta. Rođeni Novosađanin prihvatio je poziv Legije i tako nastavio tradiciju odlazaka naših igrača u Varšavu.

Ipak, ono što je doživeo na "Marakani" obeležilo je njegovu karijeru, osvojio je pet trofeja i dva puta igrao u grupnoj fazi Lige šampiona. Poslednjih šest meseci iskusni štoper proveo je na pozajmici u Čukaričkom, sa kojim je završio kao treći u domaćem prvenstvu i stigao do finala Kupa Srbije, u kojem su "brđani" poraženi upravo od crveno-belih.

- U ugovoru sa Čukaričkim je postojala klauzula koja me je sprečavala da igram protiv Zvezde. Pred finale Kupa sam znao da odlazim iz Srbije, imao sam već ponudu Legije, ali i iz Japana i Saudijske Arabije. Tog dana sam bio na stadionu, svestan da neću igrati i da je to moja poslednja utakmica na "Marakani". I sad se naježim kada pričam o tome. Nisam imao dovoljno snage da prođem kroz tunel i izađem na teren, pa sam meč pratio sa fizioterapeutom u svlačionici - rekao je Pankov za poljski "Sport.tvp".

Foto: Starsportphoto

Pankov je poslednjih poslednjih šest meseci proveo u Čukaričkom

Momak koji je ponikao i afirmisao se u Vojvodini, uspeo je preko Urala, AEK-a iz Larnake i niškog Radničkog, da dođe do Ljutice Bogdana. Priznao je da je nastupanjem za Zvezdu ispunio svoj dečački san.

- Profesionalno gledano, možda sam i pogrešio, ali moguće je da nije bilo ovih poteza nikada ne bih dobio priliku da igram za svoj omiljeni klub. Sve se u životu dešava s razlogom. I kada sam otišao u inostranstvo uvek sam planirao da se vratim u Srbiju i zaigram na "Marakani". Znam ko sam, veruje u sopstvene kvalitete i bilo je samo pitanje vremena - objasnio je Pankov.

On je dodao da je upravo u taboru srpskog prvaka naučio šta znači pritisak, s kojim će se sigurno suočiti i u Legiji.

- Svestan sam toga. Sezona još nije počela, ali osećam da su velika očekivanja. Ovde sam stranac, znam kako to funkcioniše. Tako je bilo i u Beogradu. Na primer, navijači Zvezde veruju da ekipa naredne sezone može da prođe grupu u Ligi šampiona. Možda je to nerealno, ali volim takva očekivanja. To vam daje više snage da pomerate granice - naglasio je Pankov.

Foto: Starsportphoto

Pankov je sa Zvezdom osvojio pet trofeja

Ostanak u Evropi za defanzivca je bio prioritet, iako bi odlaskom na Bliski istok sigurno mnogo bolje finansijski prošao.

- Ponekad nije u pitanju samo novac. Imao sam dobre uslove i u Zvezdi. Još sam mlad, želim da se dokažem, a u Legiji ću sigurno provesti dve-tri godine, a verujem da posle mogu da odem u neku od "liga petica". U formi sam, vodim računa o svom životu i telu, tako da mislim da mogu da igram do 35-36 godine. Ima vremena i za odlazak na Istok. Porodica mi je jako važna, a Saudijska Arabija mi se trenutno ne čini kao idealno mesto za život sa najmilijima - poručio je Pankov.

Na kraju je izbor pao na klub iz Varšave, čiji je trener Kosta Runjajić lično bio na pregovorima u Beogradu.

- Postao je kontakt pre pre šest meseci, tokom zimskih priprema, ali želeo sam da budem fer i korektan, jer sam imao problem sa povredom. Tada verovatno ne bih bio u stanju da pomognem koliko bih želeo. Kosta je bio u srpskoj prestonici, upoznali smo se, dobar je čovek, veoma ga poštujem. Osim toga, pričamo istim jezikom. Kada sam dobio ponudu razgovarao sam i sa Filipom Mladenovićem. Dobro znam da su ovde igrali i Svitlica, Radović, Vuković, Poledica, Nikolić, Prijović... Srbi i Legija su dobra kombinacija, a sve to je dodatno uticalo na moju odluku da potpišem ugovor - zaključio je Pankov.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija