• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.07.2023

12:46

Andrej Mrkela za Informer TV: Cilj nam je da OFK Beograd vratimo u Evropu!

Starsportphoto

Fudbal

Andrej Mrkela za Informer TV: Cilj nam je da OFK Beograd vratimo u Evropu!

Podeli vest

Andrej Mrkela, sportski direktor OFK Beograda, za Informer TV pričao je o ciljevima i ambicijama plavo-belih.

Plavo-beli su u  subotu počeli pripreme za povratničku sezonu u Prvoj ligi Srbije. Posle šest godina se OFK Beograd vratio u Prvu ligu, a već sada čelnici kluba kuju planove kako do elite.

Sportski direktor OFK Beograda Andrej Mrkela ne krije da je zadovoljan minulom sezonom.

- S obzirom na to da je ispunjen cilj moram da budem zadovoljan. Kada smo došli zatekli smo ne baš sjajno stanje, 90 odsto igrača je htelo da napusti klub, ali smo uspeli da ih ubedimo u naš projekat.  Ispuni smo zacrtano, klub je u Prvoj ligi gde zaslužuje da bude - rekao je za Informer TV Andrej  Mrkela.

Plavo-beli imaju petogodišnji plan. Žele što pre da se vrate u Evropu. 

- Ja bih išao korak po korak. Pravimo tim za Superligu. Ambicije su plasman u Superligu, a mogu da kažem da je dugoračan plan da OFK vratimo u Evropu gde klub i pripada. Ako ne uspemo ove sezone da se vratimo u Superlige ne bih rekao da bi bio nespeh, ali sve ćemo uraditi da se plasiramo. Napašćemo Superligu, ima i drugih ekipa, ali mislim da ćemo uspeti da slavim u ovo vreme u sledeće godine. 

OFK Beograd je počeo pripreme 1. jula, prve dve nedelje će trenirati u Beogradu, potom slede dve nedelje priprema na Zlatiboru, a planirano je da ekipa odradi osam pripremnih mečeva. 

Kasalica i  Kaluđerović ostaju u klubu, kao i tener Krunić, potvrdio je  sportski direktor.

- Simo Krunić ostaje trener.  Želi da pomogne OFK Beogradu gde je i sam proveo dosta godina. Uveo je tim u Prvu ligu. Takođe, ostaju i Kasalica i Kaluđerović. Oni su deca kluba, bili su velika pojačanja prethodnih šest meseci, mesto im je u OFK Beogradu.  Velika je razlika između  Srpske i Prve lige, biće pojačanja na svim linijama. 

Rad sa mladim igračima će biti jedan od prioriteta kluba. 

- Naravno! Novi direktor Omladinske škole Stevan Mojsilović ima zadatak da napravi jedan poligon odakle će izlaziti igrači za prvi tim. Dugoročan plan je da igrači budu iz naše škole. 

Pomoćni trener postao je Milan Smiljanić. 

- Tačno je. Znamo ko je i gde je igrao, bio je deo naše ekipe, dao je veliki doprinos, na terenu i van terena. Bio je pravi lider i ponašanjem kupio sve u klubi. Sada će biti u novoj ulozi, želim mu mnogo uspeha - rekao je Mrkela za Informer TV.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!
Politika

Dodik o velikoj diplomatskoj pobedi: Rezolucija propala na glasanju u UN zahvaljujući delovanju Srbije i Vučića!

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik izjavio je da je rezolucija o Srebrenici propala na glasanju u Generalnoj skupštini UN i da je takvo glasanje rezultat i ogromnog truda i delovanja Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, koji su, kako je istakao, neumorno u nebrojenim kontaktima sa članicama UN ukazivali na jednostranost i netačnost onoga što je bošnjačko-nemačka rezolucija spremila kao osudu srpskog naroda, Srbije i Republike Srpske.

03.06.2024

10:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Srđan Janković rešio da prekine zavet ćutanja! Svoj iskaz vezano za slučaj male Danke rešio da iznese sutra pred tužiocem!
Hronika

Srđan Janković rešio da prekine zavet ćutanja! Svoj iskaz vezano za slučaj male Danke rešio da iznese sutra pred tužiocem!

Osumnjičeni za ubistvo male Dankke Ilić(2) Srđan Janković iz Luke, koji se dva meseca u zatvoru branio ćutanjem rešio je da progovori i svoj iskaz vezano za ovaj slučaj pred tužiocem iznese sutra 4. juna za kada je zakazano saslušanje u VJT u Zaječaru! koje vodi istragu ,to je potvrdio nvnarima tokomprotekle nedelje i njegov branilac Živadin Bogdanović.

03.06.2024

09:29

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija