• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.07.2023

16:39

FSS PRELOMIO: Fudbaleri iz EU više neće biti stranci u srpskom fudbalu

Starsportphoto©

Fudbal

FSS PRELOMIO: Fudbaleri iz EU više neće biti stranci u srpskom fudbalu

Podeli vest

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije doneo je odluku da fudbaleri iz Evropske unije više neće biti smatrani strancima u srpskom fudbalu.

Odavno se raspravljalo o ovoj temi i broju stranaca koji mogu da nastupaju za timove, naročito kada je bila reč o Partizanu i Crvenoj zvezdi.

Posle nove odluke, večiti rivali moći će znatno lakše da manevrišu i računaju na veći broj stranih fudbalera.

Po toj odluci, fudbaleri koji imaju pasoš neke zemlje iz Evropske unije više neće biti tretirani kao stranci.

Automatski, to implicira da će i Crvena zvezda i Partizan imati manji broj stranaca u novoj sezoni koja kreće u avgustu.

Što se tiče Crvene zvezde igrači sa pasošom zemalja iz EU su mri Glazer (Rumunija), kao i napadač Žan-Filip Kraso (Francuska), dok su u Partizanu to Kvinsi Menig (Holandija), odnosno Fuseni Dijabate, koji ima pasoš Francuske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija