• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.07.2023

06:05

Drulović: "Orlovi" neće nazadovati u Arabiji, podržavam svakog ko ode na Bliski istok

Starsportphoto

Fudbal

Drulović: "Orlovi" neće nazadovati u Arabiji, podržavam svakog ko ode na Bliski istok

Podeli vest

Bivši srpski fudbaler Ljubinko Drulović uveren je da se odlazak Sergeja Milinkovića-Savića i Aleksandra Mitrovića u Al Hilal neće loše odraziti na kvalitet tih igrača i igre reprezentacije Srbije.

Član stručnog štaba srpske reprezentacije u razgovoru za Informer ističe da je arapska liga veoma dobra i da dvojica nosilaca igre "orlova" neće nazadovati ako u naredne tri godine budu nastupali za klub sa Bliskog istoka.

Milinković-Savić je juče i zvanično predstavljen kao novi igrač Al Hilala, sa kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Momak odrastao u Novom Sadu trebalo bi, prema poslednjim informacijama, da zaradi 30 miliona evra po sezoni.  O Mitrovićevom transferu se pregovara, pošto je njegov Fulam odbio prvu ponudu Arapa od  40 miliona evra. Ipak, golgeter iz Smedereva je načelno utanačio lične uslove sa Al Hilalom i sačekala bi ga plata od 25 miliona evra godišnje.

Arapi zovu samo fudbalske zvezde

Navijači srpskog nacionalnog tima u strahu su da bi dvojica iskusnih reprezentativaca mogli da izgube na kvalitetu igre ako nastave karijeru u ligi Saudijske Arabije. Pomoćni trener u reprezentaciji, Drulović, smatra da taj strah nije osnovan.
- Postala je stvar prestiža ko će dobiti poziv iz Saudijske Arabije, jer oni zovu samo najveće zvezde evropskog i svetskog fudbala. Osim što je važno da dobro igraju fudbal, važno je i da budu popularni, kako bi doprineli promociji fudbala, sporta i uopšte zemlje Saudijske Arabije. Vidim da ide Sergej, zovu i Mitra, čuo sam da bi želeli i Dušana Tadića. Sve su to odlični igrači, a tamo će biti potrebno da igraju na istom nivou kao u Evropi, ako misle da osvajaju trofeje. Neće biti problema s njihovom formom, neće se igranje na Bliskom istoku loše odraziti na reprezentaciju - kazao je Drulović za Informer.

Foto: Starsportphoto

Sergej pojačao Al Hilal, čeka se još samo Mitrović

Upravo je Al Hilal bio na sedmom mestu po broju igrača koje je dao za prethodno Svetsko prvenstvo, jer je 12 članova tog kluba igralo u Kataru, a ispred njega su bili Bajern, Barselona, Mančester siti, Real Madrid... Takođe, prema broju igrača iz lige, šesto mesto zauzela je upravo Saudijska Arabija, iz čijeg nacionalnog prvenstva je ukupno 35 igrača putovalo na Mundijal u Katar.

Rešavaju egzistenciju

Drulović kaže da u najbogatijoj zemlji Bliskog istoka postoji nekoliko jakih klubova i neće nikom biti lako da osvoji titulu.
- Lako je pričati sa strane, ali hajde da se nađemo u poziciji da neko pred nas stavi desetine miliona evra. Tamo će momci za dve, tri godine potpuno da reše egzistenciju i obezbede porodice. Ne bih se usudio nikog da savetujem, jer je to lični izbor i svako mora sam da postavi prioritete, ali mogu da razumem svakog ko se odluči da ode. Neće tamo biti lako igrati, moraće klubovi ozbiljno da se pojačaju ako misle da budu bolji od konkurencije. Svako ima para, svako dovodi zvezde i četiri ili pet klubova boriće se za trofej - zaključio je pomoćnik selektora Dragana Stojkovića Piksija.

 

Sve rade zbog Mundijala

Ljubinko Drulović veruje da će situacija sa odlascima na Bliski istok potrajati najmanje desetak godina, sve dok Saudijska Arabija ne ispuni cilj i ne postane domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu.
- Imali smo slučaj Kine, sedam, osam godina je trajalo i onda je puklo. Ovo će verovatno trajati duže, jer im je stalo da organizuju Mundijal. Pokušaće do tada da angažuju što više zvezda. Počeli su s Kristijanom Ronaldom, nastavili sa sličnim zvezdama. Oni će im biti važni aduti u dobijanju uloge organizatora - istakao je Drulović.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija