• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.07.2023

11:39

Nedimović zagrmeo: Potvrđeno je nameštanje, FSS je bio u pravu!

Starsportphoto

Fudbal

Nedimović zagrmeo: Potvrđeno je nameštanje, FSS je bio u pravu!

Podeli vest

Sedam dana ostalo je do početka takmičenja u elitnom rangu srpskog fudbala, a raspored još ne postoji. Svi su čekali odluku iz Lozane, kojom je trebalo da bude rešen status Kolubare i to se sada desilo.

Lazarevčani su kažnjeni zbog nameštanja utakmica, Fudbalski savez Srbije (FSS) oduzeo im je devet bodova, čime su automatski eliminisani u niži rang takmičenja. Žalila se Loznica Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS)  i kazna im je preinačena, odnosno vraćena su im tri boda, čime su opstali u Superligi Srbije.

Potpredsednik FSS, Branislav Nedimović govorio je o odluci iz Švajcarske.

- Komisije Fudbalskog saveza Srbije ispoštovale su procedure i izrekle meru po pravu i pravdi. Potvrđen je član 83 Disciplinskog pravilnika i sve do sada odluke izrečene po njemu. Posle odluke Suda iz Lozane, mogu da obećam – nastavićemo obračun sa režiserima i akterima nameštenih utakmica. Bez kompromisa… - konstatovao je Branislav Nedimović za Sport klub.

Foto: Starsportphoto

 

 

 

O odluci potpredsednik FSS nije hteo detaljnije da se izjašnjava. 

- Potvrđeno je nameštanje Kolubare. Činjenica da Lazarevčani ostaju u superligaškom društvu, plod je kvalifikacije da je nameštena utakmica sa Spartakom, ne i protiv Mladosti GAT. Slikovoto, to je kao da izgrednika, bilo koje vrste, umesto sa šest, sankcionišete pet meseci zatvora. Najbitnije da imamo čistu situaciju i u narednim koracima možemo da uđemo u obračun sa akterima nameštenih utakmica. Brzo ćemo se odrediti i prema narednoj sezoni, u roku između 48 i 72 sata - najavio je Branislav Nedimović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vesić jasan: Saradnja Srbije i Kine korisna za obe zemlje, radićemo na dva nova projekta
Politika

Vesić jasan: Saradnja Srbije i Kine korisna za obe zemlje, radićemo na dva nova projekta

Saradnja sa Kinom je dobra za Srbiju i razvoj naše infrastrukture, ali je korisna i za kineske kompanije jer im se na taj način otvara evropsko tržište, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da sa kineskim kompanijama sarađujemo na osam projekata u oblasti drumske infrastrukture, kao i da postoje dva nova potencijalna projekta koja će se raditi.

07.05.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija