• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2023

16:34

Selektor priznao: Razočaran sam, kao i svi, ali ciljevi se ne menjaju!

Starsportphoto©

Košarka

Selektor priznao: Razočaran sam, kao i svi, ali ciljevi se ne menjaju!

Podeli vest

Selektor Srbije Svetislav Pešić istakao je da je glavni cilj reprezentacije plasman na Olimpijske igre.

Selektor Srbije Svetislav Pešić priznao je da je zbog brojnih otkazan pomalo razočaran, ali da razume odluke svih momaka. Ipak, dodaje da se ciljevi reprezentacije neće menjati, a da je glavni plasman na Olimpijske igre u Parizu. 

- Ne treba dizati perole ko je zaslužan, a ko nije. Razgovarali smo o tome mnogo, momci koji su tu treba da iskoriste šansu, siguran sam da se raduju pozivu. Nema tajni, znam da su svi razočarani. Istina je ono što sam saopštio, nema razloga da ne kažem istinu. Sa svim momcima samo pričali, prioriteti su se promenili, nije više kao što je bilo pre 20 godina, a i tada je bilo otkazivanja. To smo zaboravili... Ja kada sam vodio reprezentaciju i tada je bilo otkazivanja iz različitih razloga, legende nisu više želele da igraju za reprezentaciju, ne osećaju se više spremno da odgovore zahtevima. Uvek postoje razlozi, ovo što sam vam rekao je to. Razgovarali smo kao gospoda, kao drugari, prihvatam. Žao mi je, razočaran sam ako neki momci koji su važni nisu u mogućnosti da igraju, ali naši ciljevi se ne menjaju, ostaju isti. Želimo na Olimpijske igre po svaku cenu, siguran sam da su momci spremni da daju maksimum - rekao je Svetislav Pešić. 

Dodao je srpski selektor da su neki od ovih momaka pomigli reprezentaciji da se nađe na Mundobasketu. 

- Zgodno je da se prisetimo svega, ne zaboravimo uspehe... Hvala svim momcima koji su nam pomogli u kvalifikacijama, većina zna koliko je to bilo komplikovano i izazovno, iz raznoraznih razloga. Treba da im se oda priznanje - pojasnio je Pešić, a potom objasnio kako će izgledati naredni period za nacionalni tim. 

- Mi sa pripremama počinjemo 28. jula. Naredne dane do zvaničnog početka iskoristićemo da se vidimo, obavimo sve aktivnosti i obaveze prema našim sponzorima. Želimo da obavimo sva moguća zdravstvena testiranja i preglede. Igrači koji dolaze posle naporne sezone da se odmore, kako bi što pre počeli sa treninzima. Kada govorimo o spisku, on je izuzetno važan, postoje određena pravila koja ne utvrđujemo mi nego FIBA. Mi smo pre mesec dana sve kandidate koji dolaze u obzir lično obavestili, njihove klubove i saveze. Nikakvih tajni nije bilo, sve je odrađeno kako treba čak i centrali NBA, oni su to tražili 15. juna. Oni su pre nekoliko dana dali dozvolu našim igračima. To su formalne stvari koje moraju da se ispoštuju. Za vas je važno, pretpostavljam, 12 igrača moramo da odredimo 24. avgusta, a dva dana kasnije počinje Svetsko prvenstvo - dodao je selektor Srbije. 

Ukoliko Stefan Jović ne bude u stanju da se odazove reprezentativnom pozivu Srbija ostaje bez klasičnog plejmejkera, bila je konstatacija jednog od novinara, ali se sa njom nije složio Pešić. 

- Ni Vasilije Micić nije klasičan plejmejker, imamo dovoljno kvalitetnih igrača koji su prošli program reprezentacije, igrali su kvalifikacije, dobro je da je Avramović u punoj formi, motivisan je. Verujem u njega, verujem u Jovićevo iskustvo, znamo kakav je on igrač, jedan od najboljih plejmejkera koji se pojavio na ovim prostorima, a i šire. Nadamo se da će se njegova situacija popraviti, svi želimo da igra. Imamo Marka Gudurića, pokazao je da može, tu je Ognjen Jaramaz, može mnogo da uradi, važan je za timsku igru. Bitno je da im ja verujem i da veruju sami sebi. Brine me što imamo malo vremena, ali je trenerima uvek malo dana. Idemo da radimo, budemo sami, imamo dobar program utakmica, zato smo ih zakazali. Želimo da treniramo! Samo da nas povrede zaobiđu - podvukao je Pešić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija