• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2023

17:19

Kolubara izbačena u treću ligu!

Starsportphoto

Fudbal

Kolubara izbačena u treću ligu!

Podeli vest

Fudbalski klub Kolubara iz Lazarevca naredne sezone igraće u Srpskoj ligi, odnosno trećem rangu takmičenja, pošto mu je oduzeta licenca za učešće u Superligi.

Disciplinska i etička komisija donele su ovu odluku na sastanku održanom u ponedeljak, a razlog je taj što je još ranije utvrđeno da je Kolubara učestvovala u nameštanju utakmica.

Ovaj epilog još jutros je najavio Informer, a to znači da će u narednoj sezoni u Superligi, kao i prethodne, biti 16 ekipa. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Podsećamo, sud za sportsku arbitražu u Lozani potvrdio je presudu Fudbalskog saveza Srbije da se Kolubara bavila nedozboljenim radnjama, da je nameštala utakmice. Postupak je pokrenut posle dojave UEFA da su sumnjive utakmice crno-zelenih sa Spartakom i Mladosti GAT. FSS je prvobitno kaznio Lazarevčane oduzimanjem devet bodova, što je automatski značilo da Kolubara ide u niži rang, odnosno u Prvu ligu Srbije.

Klubara se potom žalila sudu u Lozani. CAS je potvrdio da su crno-zeleni krivi, ali je odlučio da preinači kaznu FSS. Umesto da Lazarevčanima bude oduzeto devet bodova, koliko su "razrezali" disciplinci FSS, odlučeno je da budu kažnjeni sa "minus šest". Ostaje da se vidi da li će se Superliga proširiti na 17 timova ili će da ostane sa 16 klubova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...
KATAKLIZMA

(VIDEO) Razvalilo je Evropu, sada juri ka Srbiji! Ima mrtvih, gnev prirode se obrušio na Švajcarsku, Nemačku, Italiju...

U snažnom nevremenu za vikend, koje je pogodilo Švajcarsku, Francusku, Nemačku i Italiju poginulo je najmanje pet ljudi, objavile su lokalne vlasti. Nevreme ide ka Srbiji, a Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom koje se očekuju već večeras i u toku noći.

01.07.2024

11:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija