• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2023

18:43

Raspored Superlige: Na startu dva velika derbija! Prvi večiti u Humskoj!

Starsportphoto

Fudbal

Raspored Superlige: Na startu dva velika derbija! Prvi večiti u Humskoj!

Podeli vest

Fudbalski savez Srbije objavio raspored za narednu sezonu u Superligi Srbije.

Donela je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije odluku da suspenduje Kolubaru zbog nameštanja utakmica, te su Lazarevčani i zvanično izbačeni iz Superlige. Nekoliko sati kasnije - elitno srpsko takmičenje objavilo je i raspored za narenu sezonu koja startuje 28. jula. 

Žrebom u Staroj Pazovi odlučeno je da ćemo na startu Superlige Srbije imati dva velika derbija pošto će Crvena zvezda na svom stadionu dočekati Vojvodinu, a TSC u Bačkoj Topoli biće domaćin Partizanu. 

U prvom kolu rivali će biti još Napredak i novopečeni superligaš - pančevački Železničar. U Lučanima će se susresti Mladost i Radnik, Spartak dočekuje IMT, Voždovac će "na Krovu" odmeriti snage sa Javorom, kragujevačni Radnički gostuje Novom Pazaru, a Čukarički će startovati protiv Radničkog iz Niša. 

Ono što fudbalske sladokusce najviše zanima je večiti derbi. Žrebom je odlučeno da će prvi biti odigran u Humskoj 27. septembra, a reč je o vanrednom kolu koje bi po programu trebalo da se odigra u sredu. 

Drugi večiti derbi zakazan je za 2. mart 2024. godine, naravno, na stadionu Rajko Mitić. 

Kada govorimo o rasporedu crno-belih, nakon uvodnog gostovanja TSC-u, Partizan već u drugom kolu ide na noge Vojvodini. U 15. kolu rival četi Igora Duljaja biće Čukarički, meč se igra na stadionu Partizana, a pre zimske pauze crno-beli će u Humskoj dočekati TSC i Vojvodinu u revanš mečevima. 

Sa druge strane, Crvena zvezda u sedmom kolu gostuje Čukaričkom, u osmom dočekuje TSC. Biće Baharovi izabranici gosti Vojvodini u 16. kolu, a onda ih očekuje zimska pauza koja počinje 23. decembra. Drugi deo sezone zakazan je za 10. februar i trajaće do 14. aprila nakon čega počinje plej-of i plej-aut. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija