• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2023

19:13

Sve je spremno za najveći transfer ikada - Pariz Sen Žermen prihvatio ponudu Al HIlala za Mbapea!

Tanjug

Fudbal

Sve je spremno za najveći transfer ikada - Pariz Sen Žermen prihvatio ponudu Al HIlala za Mbapea!

Podeli vest

Sve je spremno za najveći transfer ikada, Pariz Sen Žermen prihvatio je ponudu Al Hilala za Kilijana Mbapea.

Početak karijere Kilijana Mbapea je obećavao, delovao je mladi Francuz kao sposoban da pomrsi račune u GOAT trci, nadmaši Maradonu, Pelea, Mesija ili Ronalda, ko god da je u ovom momentu najveći ikada, ali poslednjih godina njegova karijera sve više podseća na špansku sapunicu. Nažalost, tako je i ovog leta budući da je Mbape rešio da se posvađa sa svima u Pariz Sen Žermenu. 

Prošle godine Mbape je sa francuskim klubom potpisao najveći ugovor u istoriji fudbala i tako odbio ponudu Real Madrida. Ipak, nezadovoljan situacijom u Parizu, Francuz je rešio da naredne sezone, kada mu aktuelni ugovor istekne, napusti tabor Svetaca. Nije se to svidelo katarskim vlasnicima kluba koji su pred njega stavili utimatum - ili novi ugovor ili prodaja ovog leta. 

Usledio je odgovor Mbapea koji nije pristao ni na jednu od solucija pa je izbačen iz ekipe. Ipak, u priču su se umešali Saudijci koji su odlučili da reše situaciju. Al Hilal danas je u Pariz poslao zvaničnu ponudu vrednu 300.000.000 evra za Kilijana Mbapea, a kako prenose francuski mediji uprava Pariz Sen ŽErmena rekla je "da"! 

Dakle - sve je spremno za najveći transfer u istoriji fudbala. 

Foto: Reuters

 

Al Hilalu su otvorena vrata da pregovara sa Mbapeom, na prvi mah je delovalo da će biti teško, ali je Francuz prošle sezone pokazao da će slediti trag novca. Jasno je - taj trag vodi u Saudijsku Arabiju. Kako prenosi dobro obavešteni "Radio Monte Karlo", a kasnije istu vest potvrđuje i "Lekip", Al Hilal je pred franucskog reprezentativca stavio dvogodišnji ugovor vredan 400.000.000 evra! Daleko više od onoga što trenutno prima u Pariz Sen Žermenu, a sa čim je već najplaćeniji fudbaler današnjice. 

Jedina nepoznanica u čitavom poslu je Real Madrid. Navodno, Francuz ima želju da se narednog leta preseli na Santijago Bernabeu, Kraljevski klub ne želi da plati obeštećenje za njega nakon što ih je prošle godine "ispalio", ali ne bi imali ništa protiv da ga naredne sezone dobiju besplatno. Zbog toga, navodi se da će Al Hilal ponuditi opciju odlaska u Real Madrid. Pominjao se i ugovor 1+1 po kom bi Mbape naredne godine kao slobodan igrač mogao put španske prestonice. 

Navodni problem predstavlja činjenica da Mbape, makar trenutno, nije spreman da ode u Al Hilal. Ipak, francuski mediji prenose da je to samo "nabijanje cene", odnosno, da njegovi zastupnici žele još novca od kluba iz Saudijske Arabije koji je pre mesec dana pred Lionela Mesija stavio ponudu tešku 1.000.000.000 evra! 

Jasno je, dakle, da Mbape u ovom momentu ima dve opcije na stolu. Odlazak u Saudijsku Arabiju gde ga čeka faraonski ugovor ili izgubljena naredna sezona, a onda besplatan transfer u Real Madrid. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)
KONTROLNI TORANJ ODMAH OBAVEŠTEN

Nova drama sa "boingom", i to u Istanbulu! Avion udario prednjim delom o pistu, dramatičan snimak se širi mrežama! (VIDEO)

Teretni avion kompanije Boing "FedEx Airlines" sleteo je u sredu na aerodrom u Istanbulu bez raspoređenog prednjeg stajnog trapa (deo aviona preko koga se on oslanja na podlogu, pri stajanju, poletanju, sletanju i vožnji po zemlji) i uspeo da ostane na pisti, saopštilo je tursko ministarstvo saobraćaja, dodajući da nema žrtava.

08.05.2024

12:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05