• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.07.2023

21:47

Oglasila se Kolubara posle izbacivanja u treću ligu

Starsportphoto

Fudbal

Oglasila se Kolubara posle izbacivanja u treću ligu

Podeli vest

Fudbalski klub Kolubara iz Lazarevca oglasio se saopštenjem nakon što su organi Fudbalskog saveza Srbije doneli odluku da taj klub bude izbačen u treću ligu i da im bude oduzeta licenca.

Lazarevčani navode da je odluka "apsurdna, kontradiktorna i nezakonita", a u nekoliko tačaka poručili su da se sa njom ne mire. Podsetimo, Kolubara je optužena za nameštanje utakmica, a organi Saveza uočili su nepravilnosti u funkcionisanju ovog doskorašnjeg superligaša, pa su rešili da im oduzmu licencu za učešće u Superligi i Prvoj ligi Srbije.

Foto: Starsportphoto

 

 

U saopštenju Kolubare između ostalog se navodi:

"Odluka Disciplinske i etičke komisije je logični i kazneno-pravni apsurd – odluka kojom se pokreće postupak, ali se istovremeno i kažnjava Kolubara, otelotvorenje je zle namere čoveka koji je predsedavao i komisijom koja je ranije donela prvostepenu odluku. Ivan Nikolić ovaj put pravi malicioznu konstrukciju i pod “suspenziju“ podvodi disciplinsku meru vraćanja u niži rang takmičenja (što su inače dve različite i nespojive stvari), samo da bi postupak sproveo kao hitan i onemogućio Kolubaru da učestvuje u postupku, onemogućio joj pravo na odbranu u svakom smislu, uskratio je za pravo na pravno sredstvo, što je i krivično delo", saopštila je između ostalog Kolubara.

Foto: Starsportphoto

 

 

Klub iz Lazarevca je potom u šest tačaka naveo šta smatra za argumente u njihovu korist.

"U odluci Komisije, u stavu III) izreke, Kolubari je izrečena “suspenzija“ vraćanja u niži rang takmičenja (niži rang od onog u kom se klub takmičio u vreme izricanja kazne ili vraćanje u najniži rang takmičenja). Ovakva je odluka je nezakonita i sama sebi kontradiktorna. Ona predstavlja odluku ispod svakog profesionalnog standarda, iz više očiglednih razloga", dodali su, između ostalog, iz Kolubare.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija