• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.07.2023

14:31

Kalulu zvanično u Partizanu: Pričaju loše o Balkanu, ali ja sam oduševljen (FOTO)

FK Partizan

Fudbal

Kalulu zvanično u Partizanu: Pričaju loše o Balkanu, ali ja sam oduševljen (FOTO)

Podeli vest

Fudbalski klub Partizan predstavio je sedmo pojačanje ovog leta, pošto je trogodišnji ugovor potpisao reprezentativac DR Konga Aldo Kalulu (27).

Reč je o ofanzivnom vezisti koji je prošao mlađe kategorije Liona, potom igrao za taj tim, a bio je i član Rena, Bazela, Svonsija i Sošoa, za koji je igrao protekle sezone.

Foto: FK Partizan

 

 

U Humsku stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa poslednje pomenutim klubom, a kako kaže, oduševljen je onim što vidi u Partizanu, iako ranije o Balkanu slušao negativne komentare.

- Zaista sam pozitivno iznenađen. Ljudi u Francuskoj kada govore o Balkanu to nisu lepestvari. Ali, ja sam zaista oduševljen, lepo je, mnogo je šoping molova, restorana, srećan sam zaista. O Partizanu nisam znao mnogo, ali sam imao neke prijatelje što su igrali za moj novi klub i za Crvenu zvezdu. Znam za rivalstvo između ta dva kluba, ovde sam da učim o tome i da doživim tu atmosferu - poručuje Kalulu.

Foto: FK Partizan

 

 

Novi igrač Partizana nosiće dres sa brojem 15, a kako kaže, upoznat je kakvu atmosferu umeju da naprave navijači Partizana.

- Video sam mnogo video klipova naših navijača i na fudbalu i na košarci. Jedva čekam da to doživim - dodaje on.

Sebe je opisao kao brzog fudbalera koji može da igra na maltene svakoj poziciji u ofanzivi.

- Volim da imam loptu u nogama, timski sam igrač. Umem da napravim razliku u duelima jedan na jedan, tako mogu da pomognem timu. Igram u centralnom delu napada, kao devetka ili nešto povučenije, mogu da pomognem i po stranama. Jedna od najvažnijih stvari za moj dolazak ovde i glavni motiv je bilo to što ću imati priliku da uvedem tim u Ligu konferencije i da potom napravimo dobar rezultat - ističe Kalulu.

Kaže i da se poznaje sa Frenkom Kanuteom, koji je nedavno stigao u Humsku kao pojačanje na poziciji defanzivnog veznog. Njih dvojica su igrali zajedno u Sošou.

- Kanute je dobar momak i moj prijatelj. Sreli smo se u restoranu kada sam došao u Beograd, pričao mi je o klubu i gradu. To što mi je rekao bilo je dovoljno da prelomim da dođem. On je takođe oduševljen i mislim da ćemo napraviti dobre stvari sa Partizanom - kaže, između ostalog, Kalulu.

Ovaj fudbaler je sedmo pojačanje Partizana ovog leta, pošto su pre njega u Humsku stigli Aleksandar Jovanović, Nikola Antić, Frenk Kanute, Aleksandar Šćekić, Nemanja Nikolić i Ksander Severina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Svečlja priznao: Nisam smeo na sever zbog Radoičića!
Politika

Svečlja priznao: Nisam smeo na sever zbog Radoičića!

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja boravio je danas u Severnoj Mitrovici, gde je posetio novootvoreni lokal Misini, a na pitanje zašto ranije nije dolazio, odgovorio je da "nema više Radoičića i da je sada bezbedno", prenosi Kossev.

02.10.2024

19:50

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Iran svestan da može sve izgubiti u direktnom ratu sa Izraelom i SAD, ali je odlučio da rizikuje! Naprosto, prisiljen je na akciju!
Prognoze nisu dobre!

Iran svestan da može sve izgubiti u direktnom ratu sa Izraelom i SAD, ali je odlučio da rizikuje! Naprosto, prisiljen je na akciju!

Sa iranskim ispaljivanjem oko 180 balističkih projektila na Izrael preko noći, Posle iranskog raketiranja Izraela kada je na jevrejsku državu lansirano više stotina projktila Bliski istok je ponovo na ivici pogubnog regionalnog rata. Tim prfe jer je izraelski premijer Benjamin Netanjahu odmah je obećao da će uzvratiti za napad. On je to nazvao "velikom greškom" koju će Iran "platiti".

02.10.2024

19:40

Zabava

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!
Kultura

Počinje 13. Beogradski Šopen fest!

Šopenovi dani, trinaesti po redu, posvećeni jednom od najvećih kompozitora svih vremena, Frederiku Šopenu, počeće večeras koncertom trija Amon, koji će izvesti Klavirski trio u g-molu, kao i koncertom pijaniste Dinka Blagojevića koji će svirati dela Šopena i Baha, saopštili su danas organizatori.

02.10.2024

13:06

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija