• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.07.2023

06:45

Tadić pričao Turcima o Đokoviću: On je GOAT, proslavio je Srbiju!

Starsportphoto

Fudbal

Tadić pričao Turcima o Đokoviću: On je GOAT, proslavio je Srbiju!

Podeli vest

Kapiten "orlova" Dušan Tadić smatra da je Novak Đoković najbolji teniser svih vremena.

Odmah po dolasku u Fenerbahče srpski fudbaler Dušan Tadić (35) postao je jedna od glavnih zvezda u turskoj sportskoj javnosti, a tokom prvog opširnog intervjua dotakao se i priče o Novaku Đokoviću!

Iskusni as, koji je u tabor velikana iz Istanbula nedavno stigao iz Ajaksa kao slobodan igrač, naglasio je da je naš najbolji teniser ujedno i najveći ambasador Srbije i neko ko već godinama čini celu naciju ponosnom.

Nole je oborio mnogobrojne rekorde, ima i najviše grend slem titula, a Tadić smatra da je on bez dileme i najveći igrač svih vremena kada je reč o belom sportu.

- Đoković je GOAT, najbolji teniser u istoriji, bez dileme. Pogledajte njegove trofeje, rekorde, dostignuća... Sve je postigao. Slažem se da su i Rafael Nadal i Rodžer Federer u samom vrhu, ali za mene postoji razlika. Brojke to jasno pokazuju. Pritom, Novak je sjajna osoba, neko ko se uvek trudi da bude najbolji primer, ko želi da usreći ljude oko sebe. Proslavio je Srbiju, svi smo ponosni na njega - rekao je Tadić.

 

 

Kapiten naše reprezentacije, pored tenisa, pomno prati i košarku. S obzirom da je Fenerbahče član Evrolige i šampion Evrope iz 2017. godine, planira naredne sezone da pogleda i neki meč u "Ulker areni".

- Srbija je zemlja košarke, to svi znaju. Imali smo i imamo vrhunske asove, kako igračke, tako i trenerske. Željko Obradović i Bogdan Bogdanović su među njima, ovde su dobro poznati. Tu su i Nemanja Bjelica i Nikola Kalinić, koji su takođe igrali za Fener. Verujem da ću naći vremena da odem na neku košarkašku utakmicu, ali i odbojkašku. Bilo bi idealno da svi osvojimo trofeje naredne sezone - poručio je Tadić.

Foto: printscreen

 

Momak iz Bačke Topole, koji se afirmisao u Vojvodini, potpisao je ugovor sa turskim velikanom na dve plus jednu godinu, za platu od 3,5 miliona evra po sezoni, uz bonuse od 2,5 miliona.

- Prezadovoljan sam što sam postao deo žuto-plave porodice. Pre nego što sam potpisao ugovor pričao sam sa predsednikom Bakijem i sportskim direktorom Brankom. Posetio sam stadion, klupske prostorije, upoznao igrače, stručni štab, osoblje... Svidelo mi se sve što sam video, a pogotovo kada sam čuo planove i ambicije. Zato sam i prelomio da napustim Amsterdam. Sad jedva čekam da istrčim pred naše navijače, znam da su bučni, emotivni i frenetični, da uvek naprave fenomenalnu atmosferu. Hoću da osvajamo titule na svim poljima, zbog toga sam i došao iz Ajaksa. Sama činjenica da Fener nije bio prvak države devet godine za mene je veliki motiv da doprinesem da se to promeni - naglasio je Tadić.

 

 

Pomoć u tome sjajni ofanzivni vezista trebao bi da ima u Edinu Džeku. Srbin će biti zadužen za asistencije, a reprezentativac BiH za golove.

- Poznajemo se od ranije i jako sam srećan što ćemo biti saigrači. Čuli smo se i pre nego što sam potpisao, poslao mi je poruku. To što je on prešao iz Intera u Fener jasan je pokazatelj da klub ima visoke ambicije. Vrhunski je momak i odličan napadač. Verujem da ću mu pomoći da bude najbolji strelac. Asistencije su moja strast, želim da budem sedmi ili osmi najbolji "paker" u 21. veku. Zato očekujem da nastavim u istom ritmu u kojem sam bio i minulih sezona u Ajaksu - zaključio je Tadić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija