• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.07.2023

20:03

Kolubara traži novi žreb ili odlaganje Superlige

Starsportphoto

Fudbal

Kolubara traži novi žreb ili odlaganje Superlige

Podeli vest

Sukobu između Kolubare i Fudbalskog saveza Srbije se ne nazire kraj, iako je do početka domaćeg prvenstva ostalo još tri dana.

Lazarevčani su pre nekoliko dana izbačeni u treću ligu i oduzeta im je licenca jer su optuženi za nameštanje utakmica, a organi FSS su utvrdili i brojne nepravilnosti u funkcionisanju ovog kluba. U međuvremenu FSS je obustavio postupak protiv Kolubare, što je bio povodom da Lazarevčani upute zvanično pismo Zajednici klubova Superlige Srbije i Prve lige Srbije.

"Poštovani članovi Zajednice, kako je Kolubara nasilno izbačena na osnovu nezakonite odluke Disciplinske i etičke komisije FSS, ista komisija je sada, u strahu od nove CAS odluke, stavila van snage istu. Tražimo hitan sastanak i novo žrebanje, ili odlaganje starta Superlige, dok se ovaj haos ne razreši“, saopštila je Kolubara, a prenosi Sportklub.

Ipak, prema informacijama koje je Informer dobio iz FSS i Zajednice klubova Superlige i Prve lige ova molba Kolubare neće biti uslišena. Suspendovan je samo onaj postupak koji je bio pokrenut ponovo protiv Lazarevčana. Odluka od izbacivanju u treću ligu ostaje na snazi i ona je donesena jer nisu imali minimalan broj stolica na stadionu, kao i ni registrovanog sekretara. 

Podsetimo, Kolubara se posle izbacivanja iz Superlige ponovo obratila Sudu za sportsku arbitražu u Lozani, koji je pokrenuo hitan postupak i odluku po ovom pitanju doneće sutra. 

Fudbalski šampionat Srbije planirano je da startuje u subotu 29. jula. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija