• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.07.2023

22:15

Šou Tadića i Džeka na debiju za Fener! Srbin upisao asistenciju (FOTO)

EPAIMAGES

Fudbal

Šou Tadića i Džeka na debiju za Fener! Srbin upisao asistenciju (FOTO)

Podeli vest

Dušan Tadić i Edin Džeko vodili Fenerbahče do ubedljive pobede u kvalifikacijama za Ligu konferencija - 5:0!

Tek deset dana prošlo je od kako je Dušan Tadić obukao dres Fenerbahčea, a već danas kapiten Srbije pokazao je da će biti kapitalno pojačanje za turskog velikana. Prethodna sezona bila je za zaborav zbog čega će klub iz Istanbula morati da se zadovolji kvalifikacijama za Ligu konferencija koje su počele na spektakularan način pobedom nad Zimbruom od 5:0 (2:0). 

Stigla je na Bosfor ovog leta plejada sjajnih pojačanja, ali dva najveća su, bez dileme, Dušan Tadić i Edin Džeko. Balkanski tandem već na prvoj utakmici pokazao je da će sjajno sarađivati pošto je Srbin upisao asistenciju, a Bosanac gol i dva uspešna dodavanja. 

Poveo je Fener već u 11. minutu preko Kadioglua, asistent je bio Dušan Tadić. Samo 100 sekundi kasnije gol na debiju postigao je Rajan Kent, pojačanje iz Rendžersa, njemu je "kao na tacni" loptu prosledio Edin Džeko. 

Foto: EPAIMAGES

 

Iskusni napadač je već na startu drugog poluvremena krunisao sjajnu partiju golom u 61. minutu. Moldavskom timu pretila je katastrofa... Na 4:0 povećao je Sebastijan Šimanski, još jedan igrač koji je letos u velikom transferu stigao u Fenerbahče, dok je konačan rezultat, ponovo na asistenciju Džeka, postavio Džošua King. 

Od ostalih rezultata u kvalifiakcijama za Ligu konferencija vredi napomenuti da je u komšijskom derbiju FCSB iz Rumunije bio bolji od CSKA 1948 u Sofiji sa 1:0, dok je beloruski Neman sa 2:0 savladao Balzan sa Malte. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija