• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.08.2023

14:26

Šta će reči igrači? Usvojeno novo pravilo u Premijer ligi!

Tanjug/AP

Fudbal

Šta će reči igrači? Usvojeno novo pravilo u Premijer ligi!

Podeli vest

Premijer liga je odlučila da po uzoru na Mundijal u Kataru uvede veliku novinu za sledeću sezonu, pa će utakmice ubuduće trajati znatno duže.

Elitni rang engleskog fudbala će počevši od sezone 2023/24 primenjivati instrukcije koje su važile na Svetskom prvenstvu u Kataru, a koje podrazumevaju da se nadoknada vremena drugačije obračunava nego do sada.

Tokom trajanja planetarne smotre, dešavalo se da utakmice budu produžene i za preko 10 minuta, ali je očigledno da u Engleskoj ne mare za to.

Foto: REUTERS/Andrew Couldridge

 

 

Kako javlja "Skaj Sports" četiri najjače lige Engleske - Premijer liga, Čempionšip, Liga jedan i Liga dva od naredne sezone pokušaće na ovaj način da doskoče igračima koji vole da "kradu vreme" i nadaju se da će duže vreme za nadoknadu naterati fudbalere da ne odugovlače kao što sada rade.

Naime, Englezi su izračunali da je prošle sezone u Premijer ligi lopta prosečno na utakmicama bila u igri tek 55 minuta, a u drugom, trećem i četvrtom rangu engleskog fudbala to je još manje. Nadaju se sada da bi novim pravilom mogli to da promeni, a ostaje da se vidi kako će igrači i navijači reagovati na to.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija