• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.08.2023

22:33

Borjan grabi ka Ligi šampiona! Srbi dominantni u kvalifikacijama (VIDEO)

Tanjug/AP Photo

Fudbal

Borjan grabi ka Ligi šampiona! Srbi dominantni u kvalifikacijama (VIDEO)

Podeli vest

Fudbaleri Slovana iz Bratislave, Panatinaikosa, Aris Limasola i ljubljanske Olimpije obezbedili su plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Čovek zvani uspeh - tako se može opisati sve ono što Milan Borjan radi gde god da se pojavi. Bivši kapiten Crvene zvezde je na Marakani pravio čuda i dva puta crveno-bele odveo u Ligu šampiona, prošle godine je sa reprezentacijom Kanade nastupao za Mundijalu, a sada je kapetan novog projetka u Bratislavi. Početak - obećava! 

Slovan je danas na svom terenu odbio nalet Zrinjskog pošto je posle pobede u Mostaru od 1:0 u Slovačkoj meč završen bez pobednika - 2:2 (1:0). 

Slovan je već u petom minutu preko Aleksandra Čavrića poveo, da bi u 66. Cuberu na asistenciju srpskog internacionalca duplirao vođstvo i overio plasman u naredno kolo kvalifikacija. Nisu fudbaleri Zrinjskog želeli da se od Lige šampiona oproste porazom bez postignutog gola pa su do kraja utakmice uspeli da postignu dva - prvi Barišić drugi Ivančić, ali to nije bilo dovoljno za veće čudo. 

A srpski fudbal bi mogao da dobije još nekoliko predstavnika u Ligi šampiona, makar individualnih pošto je svoj put ka grupnoj fazi elitnog takmičenja nastavio i grčki Panatinaikos. Atinski velikan, kog predvodi naš trener Ivan Jovanović, remizirao je sa Dnjiprom na svom terenu - 2:2, ali je zahvaljujući pobedi protiv Ukrajinaca u prvom meču obezbedio treće kolo kvalifikacija. 

Ponovo su početak pobedi Panatinaikosa dali i srpski fudbaleri, pre svih Filip Đuričić koji je u 70. minutu upisao asistenciju kada je gol postigao Andraž Šporar. Slovenac je bio srelac i prvog pogotka u 15. minutu, a remi Ukrajincima obezbedili su Dovbik u 24. i Serpij u 54. minutu. 

Pored Đuričića u sastavu Panatinaikosa bio je i Filip Mladenovića, ali reprezentativac Srbije večeras nije igrao budući da za to nije bilo potrebe. 

Da stvar bude bolja za srpski fudbal - ni tu nije kraj! Aris iz Limasola za koji od letos nastupaju Veljko Simić i Slobodan Urošević još jednom je deklasirao nemoćni BATE pošto je večeras u Borisovu bili 5:3 za Kiprane. 

Ruku na srce, Aris je plasman u treće kolo obezbedio već na svom terenu pošto su slavili sa 6:2, a već do poluvremena u Belorusiji je pitanje pobednika bilo rešeno. Babička je u osmom doneo prednost ekipi iz Limasola, Grimko je poravnao sa bele tačke. Ipak, Aris je na odmor otišao sa dva gola viška pošto su mrežu domaćina pogađali Gomis i Čaju. 

Foto: Starsportphoto

 

U drugom poluvremenu ništa novo - Martinov je smanjio zaostatak BATE-a, ali spasa nije bilo pošto su potom pogađali Bengston i Stepinski. U finišu meča treći gol za domaći sastav, ponovo iz penala, postigao je Laptev. 

Večeras je svoj san o grupnoj fazi Lige šampiona nastavila da živi i ljubljanska Olimpija! Slovenci su na svom terenu savladali Ludogorec sa 2:1, a dvostruki strelac bio je Elšnik, dok je poraz Bugara umanjio sredinom prvog poluvremena Kiril Despodov. 

Panatinaikos u trećem kolu kvalifikacija ima najteži zadatak budući da će Zelenima rival biti Olimpik iz Marselja. Aris će na megdan boljem iz duela Rakova i Karabaga, a Olimpija verovatno na Galatasaraj budući da su Turci veliki favorit uoči revanša sa Žalgirisom. 

Što se tiče Slovana iz Bratislave njih očekuje duel protiv Šerifa ili Makabija. Moldavci su u prvom meču u Kišinjevu slavili sa 1:0 pa će sutra u Haifi braniti prednost protiv šampiona Izraela. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija