• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

05.08.2023

06:35

Srbi traženi ovog leta na fudbalskoj pijaci! Čitav tim "orlova"  ima nove klubove

profimedia,printscreen Twitter, epa

Fudbal

Srbi traženi ovog leta na fudbalskoj pijaci! Čitav tim "orlova" ima nove klubove

Podeli vest

Čitava fudbalska postava može da se napravi od reprezentativaca Srbije koji su ovog leta ili promenili klub, ili će do kraja prelaznog roka preći u drugu sredinu!

"Orlovi" su tokom letnje pijace na izuzetnom glasu i ceni, o čemu svedoče i brojni transferi, ali i interesovanja brojnih vrhunskih ekipa za naše momke.
Kao bomba su odjeknule vesti da su Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić iz Ajaksa i Lacija prešli u Fenerbahče i Al Hilal. Tu je i Lazar Samardžić, koji je napustio Udineze i pojačao Inter, kao i Strahinja Eraković, koji je iz Zvezde prešao u Zenit.

Nov angažman imaju Filip Đuričić, koji je iz Fiorentine prešao u Panatinaikos, a u redove atinskih "zelenih" stigao je i Filip Mladenović iz poljske Legije. Aleksa Terzić je iz Fiorentine pojačao Salcburg, a po svemu sudeći, tu nije kraj transferima srpskih internacionalaca.

Konačna odluka

Čeka se konačna odluka u vezi s Dušanom Vlahovićem, koji bi iz Juventusa trebalo da pređe u Čelsi, ali i Aleksandrom Mitrovićem, koga će Fulam verovatno prodati, ili u Inter ili u saudijski Al Hilal.

Osim za njih, interesovanje postoji i za prvog golmana našeg nacionalnog tima Vanju Milinković-Savića, koga, navodno, želi takođe Inter, kao i za Miloša Veljkovića iz Vedera, koji se spominje kao potencijalno pojačanje Dortmunda. 

Foto: Insider

Dragoslav Stepanović veruje da će promenta kluba pozitivno uticati i na reprezentaciju Srbije

Prema rečima proslavljenog fudbalskog stručnjaka Dragoslava Stepanovića, činjenica da mnogi "orlovi" menjaju klubove može da bude vrlo pozitivna za reprezentaciju.
- Nacionalni tim mogao bi da profitira od brojnih realizovanih i najavljenih transfera, a sada ću vam reći zašto. Kad god neki igrač promeni sredinu, ići će na to da se što bolje dokaže u novom klubu. To znači da bi na naredno okupljanje reprezentacije, koje je vrlo blizu, ti momci mogli da dođu apsolutno spremni. Većina njih prešla je ili prelazi u jaču sredinu, izuzev možda Sergeja, koji je izabrao da ode u Saudijsku Arabiju. Mada, ni njegov odlazak tamo ne mora da znači da je pristao na manji kvalitet fudbala, pošto tamošnji klubovi dovode vrlo ozbiljne fudbalske zvezde - poručuje Stepanović za Informer.

Da budu spremni

Slično razmišlja i nekadašnji trener Crvene zvezde i bivši član stručnog štaba reprezentacije, Zoran Filipović, koji ne pamti kada je ovoliko srpskih igrača menjalo klubove.

Foto: Starsportphoto©

Filipović kaže da naši igrači imaju kvalitet

- Čim su oni na meti velikih i bogatih klubova, znači da imaju kvalitet. Svi oni su to i pokazali u prethodnim klubovima. Sergej je, recimo, otišao u takmičenje koje možda nije tako kvalitetno, dok je s druge strane liga Turske, gde će igrati Tadić, veoma dobra. U svakom slučaju, kada dođe na red okupljanje reprezentacije, verujem da će biti spremni. Uostalom, sve su to dobro plaćeni profesionalci i većina njih je napravila korak napred što se tiče fudbalskog aspekta. E sad, to što mnogi ovog leta idu u Arabiju možemo da okarakterišemo krilaticom para vrti gde burgija ne može - ističe Filipović.

Nastasić traži klub, pomama za Petrovićem

Osim realizovanih i najavljenih transfera, novi klub traži Matija Nastasić, koji je slobodan igrač nakon rastanka s Majorkom. Sredinu bi još mogli da promene Stefan Mitrović iz Hetafea i njegov imenjak i prezimenjak iz Crvene zvezde. Tu su još Uroš Račić, Nemanja Maksimović i golman Đorđe Petrović, koji se u jednom momentu pominjao kao potencijalno pojačanje velikog Mančester junajteda. Osim Junajteda, interesovanje za čuvara mreže američkog Nju Inglanda pokazao je i Notingem Forest.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17