• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

08.08.2023

23:37

Piše se istorija! Klaksvik sa Farskih Ostrva ide ka Ligi šampiona!

EPA

Fudbal

Piše se istorija! Klaksvik sa Farskih Ostrva ide ka Ligi šampiona!

Podeli vest

Fudbalski klub KI Klaksvik sa Farskih Ostrva upravo ispisuje fudbalsku bajku! Maleni klub sa poznatog evropskog ostrva večeras je na svom terenu tukao norveški Molde sa 2:1 (0:0) u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Nema ljubitelja fudbala koji u ovom trenutku svom silom ne navija za ovaj maleni klub da se plasira u najjače evropsko takmičenje. Ekipa koja je u prethodnim sezonama uglavnom služila za popravljanje gol razlike i to prosečnim evropskim timovima, prvo je u 1. kolu tukla i ponizila mađarski Ferencvaroš, a onda je u narednoj rundi izabacila i prvaka Švedske Heken.

Foto: EPA

 

 

Kada su svi mislili da će njihovoj bajci doći kraj, oni su nastavili da pišu istoriju! Večeras su na Farskim Ostrvima savladali i favorizovani Molde sa 2:1 (0:0) i sa tom prednošću idu u Norvešku naredne sedmice. Naravno da neće biti favoriti, ali nisu bili ni protiv Ferencvaroša i Hekena, pa su uspeli da ih izbace.

Foto: EPA

 

 

Klub koji vredi svega 2,7 miliona evra na "Transfermarktu" došao je do preokreta pogocima Arnija Frederiksberga u 64. i 88. minutu. Prethodno, Molde je došao u vođstvo pogotkom svog najboljeg igrača i nekadašnjeg đaka Mančester junajteda Magnusa Ejkrema. Pobednik ovog dvomeča ići će na boljeg iz meča Olimpija Ljubljana - Galatasaraj, a to će po svemu sudeći biti turski predstavnik, koji je u Sloveniji slavio sa 3:0.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija