• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.08.2023

00:06

Zbog ubistva navijača, desetorica Hrvata zadržana u pritvoru

EPA

Fudbal

Zbog ubistva navijača, desetorica Hrvata zadržana u pritvoru

Podeli vest

Od 30 huligana koji su se juče pojavili pred istražnim sudijama u Atini zbog ubistva navijača AEK-a Mihalis Kacuris, njih 12 je zadržano u pritvoru, od čega su desetorica hrvatskih državljani.

Pored huligana zagrebačkog Dinama, iza rešetaka ostaće Grk i Albanac, prenosi tamošnji portal Prototema. Optuženi huligani su uglavnom tvrdili da su bili na pogrešnom mestu u pogrešno vreme i da nisu umešani u incidente.
Izjave prvih 30 optuženih vođene su istovremeno pred trojicom istražitelja. Svi su kategorički negirali učešće u krvavim događajima u Atini, kao i umešanost u fatalnu povredu 29-godišnjeg Kacurisa.

- Prešli smo na teren OPAP ARENA Agia Sofija, kako bismo gledali kako naš tim Dinamo Zagreb trenira dan uoči utakmice protiv AEK-a, za koji po zabrani UEFA nismo osigurali karte, a neočekivano smo se našli upleteni u nasilne incidente koji su trajali najmanje pola sata, bez blagovremene intervencije policijskog organa - objasnio je jedan od optuženih u svom iskazu i pravdao da "su trčali jer su se plašili hapšenja".

On je naveo da zbog udaljenosti ne zna ko je oštrim predmetom povredio Mihalisa Kacurisa, što je, kako je dodao, "gnusan čin, zbog čega smo duboko ožalošeni".

Foto: Reuters

 

Privedeni 22-godišnji Albanac izjavio je na mestu incidenta bio samo "slučajni prolaznik", kao i da je nož na sklapanje, koji je pronađen nosio zbog posla. Optuženi Albanac, koji je prema informacijama stavljen u glavni red osumnjičenih za ubistvo Kacurisa, tvrdi da je otišao na mesto incidenta, nakon povika i baklji, koje je video da su bačene ispred stadiona AEK-a. 

Okrivljeni 27-godišnji Grk, čiju su prodavnicu u Ampelokipiju u četvrtak napali navijači AEK-a, takođe je izjavio da je bio običan prolaznik na mestu krvave tuče.
- Želim kategorički da kažem da nemam nikakve veze sa onim što se dogodilo u oblasti Nove Filadelfije između hrvatskih kriminalaca, koji su došli u Grčku da ubijaju i uništavaju imovinu i kriminalno organizovanih navijača AEK-a, koji su imali ubilački susret sa hrvatskim kriminalcima i na sličan način su bili naoružani noževima, pajserima, drvenim palicama i drugim opasnim oružjem, što se vidi i na video-snimcima - naveo je optuženi Grk u svojoj izjavi.
Ipak, ovaj Grk je od ranije poznat policiji, jer je u ranije u prošlosti optužen za navijačko nasilje, ali i za kriminalnu organizaciju.
Pred istražne sudije i javne tužioce u subotu bi trebalo da izađe još 30 optuženika, a u nedelju će se o optužnici izjasniti preostalih 45 privedenih.
Ubijeni navijač AEK-a Mihalis Kacuris juče je sahranjen u Atini. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!
Politika

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se gađanje kamenicama Osnovne Škole "21. novembar" u Gojbulji, u opštini Vučitrn, kojom prilikom je slomljeno staklo na ulaznim vratima i jedna kamera, ne može se shvatiti drugačije, nego kao otvorena pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da su slični napadi koji su gotovo svakodnevni, posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija.

21.05.2024

12:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija